ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου λειτούργησε ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Κοινοποίηση
Tweet

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 το πρωί

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 το πρωί, στον Νέο Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου Πατρών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κλήση των πρώτων μαθητών του Κυρίου που είναι οι δύο αδελφοί Ανδρέας και Πέτρος, Ιάκωβος και Ιωάννης. Ο Κύριος τους εκάλεσε να τον ακολουθήσουν και να γίνουν αλιείς ανθρώπων. Οι καλεσμένοι μαθητές χωρίς δισταγμό και πολλές σκέψεις άφησαν συγγενείς, πατρίδα,  επάγγελμα και έγιναν μαθητές Του.

Ο Κύριος εκάλεσε εν συνεχεία και τους υπολοίπους οκτώ μαθητές Του για να τους στείλει σε όλο τον κόσμο να κηρύξουν το ευαγγέλιο και να βαπτίζουν τους ανθρώπους εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Την ομιλία του έκλεισε ο κ. Χρύσανθος τονίζοντας ότι ο Κύριος μέχρι συντελείας των αιώνων θα μας καλεί  να τον ακολουθήσουμε διότι θέλει όλοι να σωθούμε και να γίνουμε κληρονόμοι της αιωνίου ζωής.

Από εμάς εξαρτάται κατά πόσο θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμά  του και κατά πόσο θα εφαρμόσουμε στη ζωή μας το Άγιο θέλημά Του.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.                                                                                                              

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις