ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Black Out Tuesday» κήρυξε η μουσική βιομηχανία ως διαμαρτυρία για την δολοφονία του Φλόιντ

Κοινοποίηση
Tweet

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που δηλώνουν συντετριμμένοι και αηδιασμένοι με την αποτρόπαιη δολοφονία του Αφροαμερικανού είναι και η Μπιγιονσέ

Η δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη στην πολιτεία της Μινεσότα, κινητοποίησε και τη μουσική βιομηχανία που πατάει το κουμπί της «παύσης», την ώρα που οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διογκώνονται.

Οι μεγάλες εταιρείες μουσικής θα σιγήσουν αυτή την εβδομάδα, τηρώντας μία Black Out Tuesday, σταματώντας κάθε δραστηριότητά τους και προωθώντας συνεργασίες με τις διάφορες κοινότητες με στόχο την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, που με κορύφωση το επεισόδιο του θανάτου από αστυνομική βία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και βίαια επεισόδια στη χώρα.

Επίσης πολλοί διακεκριμένοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες μίλησαν ανοικτά, αντιδρώντας με τον δικό τους τρόπο στη δολοφονία και τις κινητοποιήσεις, πολλές από τις οποίες εκτροχιάσθηκαν σε βίαιες ταραχές.

“Συμμεριζόμαστε τη μαύρη κοινότητα, τονίζει στον λογαριασμό της στο Twitter η Universal Music, μέρος της Vivendi, στο οποίο προσθέτει και το προτρεπτικό hashtag #TheShowMustBePaused.

«Η μουσική επιχείρηση στη WMG δεν θα συνεχιστεί όπως συνήθως», έγραψε η εταιρεία Warner Records στον δικό της λογαριασμό, αναφερόμενη στην εν γένει δραστηριότητα του ομίλου της Warner Music Group. Στην ίδια δημοσίευση προσθέτει πως θα συμβάλει στο κίνημα για τα δικαιώματα Black Lives Matter και σε άλλες ομάδες που καταπολεμούν τη «φυλετική αδικία».

Σε παρόμοια ανακοίνωση προέβη κι η Sony Music, ενώ και η Interscope Geffen A&M, που ανήκει στην Universal, δήλωσε ότι δεν θα κυκλοφορήσει νέα μουσική αυτή την εβδομάδα.

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό του, το σαββατοκύριακο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Λούσιαν Γκραίντζ τονίζει πως η εταιρεία συστήνει μία ειδική ομάδα για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον τομέα της κοινωνικής ένταξης και της δικαιοσύνης.

“Τούτην την εβδομάδα, για άλλη μια φορά είδαμε να επανέρχεται στο σκληρό φως της ημέρας –με σκληρότητα και βαναυσότητα– μία από τις πιο οδυνηρές πραγματικότητες της κοινωνίας μας όσον αφορά τη φυλή, τη δικαιοσύνη και τις ανισότητες”, σημείωνε ο ίδιος στο κείμενο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Η διάσημη τραγουδίστρια Μπιγιονσέ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, ζητώντας δικαιοσύνη για τον Φλόιντ.

«Είμαστε συντετριμμένοι και αηδιασμένοι… Δεν μιλάω μόνο για τους ‘έγχρωμους’ ανθρώπους. Εάν είστε λευκοί, μαύροι, καφέ ή οτιδήποτε άλλο χρώμα ενδιάμεσα, είμαι βέβαιος ότι έχετε την αίσθηση πως (απομείνατε) απελπισμένοι από τον ρατσισμό που κυριαρχεί τώρα στην Αμερική “.

Πολλοί ακόμη κορυφαίοι καλλιτέχνες συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν στη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβανομένης της σταρ της ποπ Αριάνα Γκράντε.

«Το να βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους να δολοφονούνται και να λιντσάρονται ημέρα με την ημέρα με βύθισε σε ένα αβάσταχτο μέρος στην καρδιά μου!», έγραψε από την πλευρά της η γεννημένη στα Μπαρμπέιντος, διάσημη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Ριάνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις