ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προαιρετικό το διαχωριστικό προστασίας στα ταξί

Κοινοποίηση
Tweet

Σύμφωνα με σχετική διευκρίνηση από το Υπουργείο

Διαχωριστικό προστασίας θα μπορεί να τοποθετείται πλέον στα ταξί, διαχωρίζοντας τις δυο μπροστινές θέσεις από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω απόφαση ορίζεται η δυνατότητα τοποθέτησης διαχωριστικού, σε προαιρετική και προσωρινή βάση, σε Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα για την προστασία επιβατών και οδηγού έναντι του κορωνοϊού.

Το διαχωριστικό θα τοποθετείται κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού - συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο και δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα των επιβαινόντων.

Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. Οχήματος, -όπως επισημαίνεται- η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

Υπενθυμίζεται ότι και στις μετακινήσεις με ταξί συνεχίζεται το μέτρο μεταφοράς ενός επιβάτη, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους, ενώ η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις