ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Χωρίς τέλος ο εφιάλτης στη Μεγάλη Βρετανία - 800 νεκροί σε ένα 24ωρο

Κοινοποίηση
Tweet

Επιπλέον μέτρα στα λεωφορεία

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης του κορωνοϊού στη Μ. Βρετανία. Ο αριθμός των νεκρών στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 888 μέσα σε μία ημέρα! Η Βρετανία ξεπέρασε τα 15.000 θύματα από τη νόσο Covid-19, ενώ οι ελπίδες των ειδικών για «επιπεδοποίηση» της καμπύλης των θανάτων έχουν μετατραπεί σε ανησυχία και αβεβαιότητα.

Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναφορές των νοσοκομείων, ενώ στους παραπάνω αριθμούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι νεκροί στα γηροκομεία.

Η υπερβολική καθυστέρηση της βρετανικής κυβέρνησης στην λήψη περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορωνοϊό, μπορεί να κοστίσει τη ζωή ακόμη και σε 40.000 Βρετανούς, σύμφωνα με κορυφαίο ακαδημαϊκό με ειδικότητα τη δημόσια υγεία.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρχικά απέφυγε την εφαρμογή σκληρών μέτρων που επιβλήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Στη συνέχεια όμως αποφάσισε να προχωρήσει σε lockdown όταν μαθηματικά μοντέλα προέβλεψαν ότι 250.000 άτομα θα μπορούσαν να πεθάνουν εξαιτίας της πανδημίας.

 «Αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε: Αντιδράσαμε πολύ αργά σε μια σειρά από πράγματα», είπε στην επιτροπή ο Costello. «Δεν αποκλείεται να δούμε 40.000 θανάτους μέχρι το τέλος της πανδημίας».

Ο Costello, παιδίατρος με ειδικότητα την επιδημιολογία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει να αντιδράσει ταχύτερα στα επόμενα κύματα της πανδημίας.

Η αρχή Μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσε νέα μέτρα με στόχο την προστασία των οδηγών των διάσημων κόκκινων λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας, οι οποίοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τη μνήμη των 20 συναδέλφων τους που πέθαναν νικημένοι από τον νέο κορωνοϊό.

Τα καθίσματα, που βρίσκονται πιο κοντά στον οδηγό, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επιβάτες και η θέση του οδηγού θα προστατεύεται από ένα διάφανο πλαστικό φύλλο.

Από τη Δευτέρα, οι επιβάτες δεν θα μπορούν πλέον να επιβιβάζονται στο λεωφορείο από την μπροστινή πόρτα, ένα μέτρο που χαιρετίζει ο Πιτ Κάβαναγκ, της συνδικαλιστικής ένωσης Unite στο Λονδίνο.

 «Χάσαμε μέλη της οικογένειάς μας των εργαζόμενων στα λεωφορεία τις τελευταίες ημέρες, αρνούμαστε να χάσουμε περισσότερους», συμπλήρωσε. Μεταξύ των οδηγών, βασιλεύει «ο φόβος», εξηγεί η Τζόαν Χάρις, μια οδηγός λεωφορείων.

«Περισσότερο από εμάς τους ίδιους, σκέφτομαι τις οικογένειές τους» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε να μολυνθούμε από τον ιό και να τον μεταδώσουμε στα παιδιά μας και στην υπόλοιπη οικογένειά μας». «Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό συνιστούν νίκη» υπογράμμισε η οδηγός.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις