ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται όταν ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού φτάσει στον Άγιο Ανδρέα

Κοινοποίηση
Tweet

Τι ανέφερε στο thebest.gr ο διοικητής του νοσοκομείου

Τα βήματα που θα ακολουθούνται από τη στιγμή που ένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού φτάσει στο νοσκομείο Άγιος Ανδρεας εξήγησε στο thebest.gr ο διοικητής του νοσοκμείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος. 

"Τα ύποπτα κρούσματα θα καταφθάνουν στα ΤΕΠ όπου υπάρχει ειδικός χώρος με συνεργείο στην είσοδο τους – εκτός του χώρου των επειγόντων-  όπου απαντάται ένα σύντομο ερωτηματολόγιο και αν κριθεί ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα, θα δίνεται μάσκα και λοιπός εξοπλισμός και στη συνέχεια θα λαμβάνεται δείγμα.

Αν κριθεί ότι ο ασθενής ή το ύποπτο κρούσμα πρέπει να νοσηλευτεί θα οδηγείται στον δεύτερο όροφο που έχει διαμορφωθεί για τη νοσηλεία αυτών των περιστατικών. Αν όχι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα μπορεί να πάει στο σπίτι του, χωρίς να έρθει σε επαφή με κόσμο μέχρι να βγει το αποτέλεσμα ή αν το θέλει μπορεί να μείνει στο δεύτερο όροφο. Το αποτελέσματα άλλωστε βγαίνουν άμεσα μετά την έναρξη λειτουργίας των εργαστηρίων στο Ρίο" ανέφερε.

Στη μάχη κατά του ιου και ο Άγιος Ανδρέας

Ήδη ξεκίνησαν να δέχονται ύποπτα δείγματα και στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
Τα πρώτα εξιτήρια σε ασθενείς η υγεία των οποίων εξελίχθηκε ομαλά δόθηκαν χθες και αποχώρησαν από τα νοσοκομεία. Ωστόσο για το επόμενο διάστημα η υγεία τους θα παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς.

Η αύξηση ωστόσο των κρουσμάτων από την πηγή των εκδρομέων στο Ισραήλ, αύξησε και τους νοσηλευόμενους στις δυο απομονωμένες κλινικές του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών. Αυτή τη στιγμή στην Οφθαλμολογική κλινική νοσηλεύονται 18 επιβεβαιωμένα περιστατικά και  άλλα 15 ύποπτα, με πολύ ήπια συμπτώματα, στην ΩΡΛ.

Στα 18 επιβεβαιωμένα περιλαμβάνεται και ο 64χρονος που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατασταση διασωληνωμένος στο θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Επίσης στη διάρκεια της Πέμπτης, από τα 41 δείγματα που εξετάστηκαν ως ύποπτα μόνο ένα βρέθηκε θετικό.

Υποδοχή κρουσμάτων σε κοντέινερ και στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Η υποδοχή των ύποπτων κρουσμάτων στο νοσοκομειο Αγιος Ανδρέας που εφημέρευε χθες και σήμερα γίνεται σε κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί στο προαύλιο. Την Πέμπτη δυο ύποπτακρούσματα εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο, από τα οποία ελήφθησαν δείγματα και εστάλησαν για έλεγχο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις