ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τη διασύνδεση των Πειραματικών Σχολείων της Πάτρας

Κοινοποίηση
Tweet

Ρωτά την Υπουργό Παιδείας ποιες ενέργειες θα κάνει για το θέμα και από ποιο σχολικό έτος θα εφαρμοστεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την διασύνδεση των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Με την ψήφιση του νόμου 6410/2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση, καταργήθηκε η διασύνδεση των Πειραματικών Σχολείων -και συγκεκριμένα του διθέσιου Πειραματικού Νηπιαγωγείου, του διθέσιου και του οκταθέσιου Πειραματικού Δημοτικού, με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών- τα οποία λειτουργούσαν ως μια αδιάσπαστη και αδιαίρετη εκπαιδευτική δομή.

Με την έναρξη ισχύος του ανωτέρω νόμου από το σχολικό έτος 2019-2020, οι μαθητές του Πειραματικού Δημοτικού δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να μεταβούν απευθείας στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το διθέσιο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, συνδέεται αποκλειστικά με το οκταθέσιο Πειραματικό Δημοτικό.

Το παράδοξο της υπόθεσης, είναι ότι οι αντίστοιχες εκπαιδευτικές δομές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, παραμένουν απόλυτα διασυνδεδεμένες μεταξύ τους και λειτουργούν ως ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές μονάδες, υπό την σκέπη του Πανεπιστημίου».

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά την Υπουργό Παιδείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση διασύνδεση όλων των Πειραματικών Σχολείων της Πάτρας και β) από ποιο σχολικό έτος θα εφαρμοστεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο;

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις