ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συγκινεί το αντίο του Διονύση Τεμπονέρα στον Μιχάλη Βασιλάκη: Θα σε θυμάμαι πάντα σύντροφε μου

Κοινοποίηση
Tweet

Ο γιος του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Ο δικηγόρος και πρώην γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας, αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση τον γραμματέα του ΕΑΜ Μιχάλη Βασιλάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.

Όπως γράφει ο Διονύσης Τεμπονέρας:

«Ο Μιχάλης Βασιλάκης, ήταν από τους συντρόφους, που πάνε τις κοινωνίες πιο μπροστά. Γεννούσε πολιτική, πιστός στις αξίες της Αριστεράς, όχι σε κάποιο κλειστό γραφείο, αλλά στα σοκάκια της ζωής, στους χώρους δουλειάς και στα πεζοδρόμια.

Έτσι πορεύθηκε σε όλη του τη ζωή, χωρίς ποτέ να ζητήσει ανταλλάγματα.

Μου είναι δύσκολο να φανταστώ την 9η Γενάρη χωρίς το Μιχάλη, να μας δίνει κουράγιο και δύναμη, μπροστά από το μνημείο, με τη γροθιά σηκωμένη ψηλά.

Μου είναι δύσκολο να καταλάβω, πως κάποιος άλλος θα μπορούσε να μεταφέρει καλύτερα, τα επίδικα για την εργατική τάξη, στο σήμερα.

Γιατί αυτό ήταν ο Μιχάλης, βροχοποιός.

Τελευταία φορά πριν από μερικές μέρες σμίξαμε και πήγαμε να συναντήσουμε στο δικαστήριο τη Μάγδα.

«Δίνεις μια μάχη για όλους μας» της είπε. «Είμαστε εδώ».

Θα σε θυμάμαι πάντα σύντροφε μου, γιατί από τα 9 μέχρι τα 39 με έμαθες να ξεχωρίζω το δίκιο από το άδικο.

Ουρανία, Μαρία Κουράγιο.»

Ο Μιχάλης Βασιλάκης υπήρξε αδελφικός φίλος και συναγωνιστής του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος ήταν και αυτός οργανωμένος στις τάξεις του ΕΑΜ, και είχε ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια του δολοφονηθέντος καθηγητή.

Μάλιστα, Να σημειώσουμε ότι ο Μιχάλης Βασιλάκης δεν έλειψε ούτε μέρα επί μήνες από τις δίκες σε Βόλο και Λάρισα (Εφετείο) και έδωσε μάχη για να τιμωρηθούν οι ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί) της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα. Έκτοτε, κάθε χρόνο ο Μιχάλης Βασιλάκης ήταν βασικός ομιλητής, ως γραμματέας του ΕΑΜ, στις 9 Ιανουαρίου στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις