ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξάρθρωσαν μεγάλη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά και στην Αχαΐα- Πάνω από 1εκ. η αξία των κατασχεθέντων

Κοινοποίηση
Tweet

ΔΕΙΤΕ τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας

Μεγάλο κύκλωμα που εμπορευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αχαΐα, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις:

Η αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης διεισδυτικής και μεθοδικής έρευνας, κατά τη διάρκεια της οποίας, χρησιμοποιήθηκαν ειδικές τεχνικές, και επιστημονικές μέθοδοι, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και ευρήματα, διακριβώθηκε η σύνθεση και ο τρόπος δράσης των μελών της.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, χθες (27-01-2020) πρωινές ώρες, σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, με την συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Λακωνίας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 49 έως 64 ετών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας, διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (27.1.2020) και πρωινές ώρες σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 

πάνω από (94) κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντα),

πάνω από (449) κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (κλαδιά-φύλλα-φούντα),

(108) κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φύλλα και κλαδιά),

πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim,

το χρηματικό ποσό των -42.100- ευρώ,

(4) ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων,

ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση ακατέργαστης κάνναβης και

(5) κυνηγετικά όπλα, που κατείχοντο άνευ αδείας καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

Τέλος, η συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα (15) άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το (1.0 00.000) ευρώ.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, έχει καταρτίσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί «μάστιγα», κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Η εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και η σύλληψη των μελών της, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτή την επίμονη και διαρκή μας προσπάθεια, για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις