SPOTLIGHT

/

Η κούπα στο γραφείο της Σακελλαροπούλου τρέλανε το twitter! Τι απεικονίζει

Κοινοποίηση
Tweet

Σχολιάστηκε αρκετά από τους χρήστες

Τις εντυπώσεις φαίνεται πως έκλεψε η κούπα που κοσμεί το γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου!

Από τις πρώτες φωτογραφίες στο γραφείο της ήταν αυτό που σχολιάστηκε από τους χρήστες των social media.

Ποια είναι όμως η γυναίκα που απεικονίζεται στην κούπα που η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επέλεξε να κοσμεί το γραφείο της;

 

Η «Notorious RBG», όπως είναι το προσωνύμιο που της αποδόθηκε και αναγράφεται στην κούπα, δεν είναι άλλη από την εμβληματική Αμερικανίδα δικαστικό Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ. Η μικροκαμωμένη δικαστικός, που εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της στα 86 της χρόνια, είναι γνωστή για τους αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Μπιλ Κλίντον το 1993 και αποτελεί το γηραιότερο φιλελεύθερο μέλος του. Ήταν μόλις η δεύτερη γυναίκα στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και ενέπνευσε όσο κανένας άλλος δικαστικός τον αμερικανικό λαό με τους αγώνες της.

Με τη δικαστικό δεν παρέλειψε να συγκρουστεί o Ντόναλντ Τραμπ για την κριτική που του άσκησε. Ήταν το 2016 που την κάλεσε να παραιτηθεί, κρίνοντάς την ακατάλληλη για τη θέση λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. 

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε από την πολιτική ηγεσία να παραιτηθεί, η επιφανής δικαστικός συνεχίζει το σπουδαίο έργο της χωρίς να χάσει ούτε μία συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Συνεχίζει ακάθεκτη να μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Φυσικά και δεν άργησε να εμπνεύσει συγγραφείς και σεναριογράφους με αποτέλεσμα την έκδοση βιβλίου, αλλά και ταινιών μεγάλου μήκους που εστιάζουν στη ζωή της επιφανούς δικαστικού. 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight