ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω 250 κενές θέσεις εργαζομένων και 40 ιατρών στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"

Κοινοποίηση
Tweet

Οργανισμός, Προσλήψεις και κτιριακά οι διεκδικήσεις για το 2020, όπως έγραφε η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/1/2020 στις 12 το μεσημέρι, η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», παρουσία του εκπροσώπου της Περιφέρειας, Αντιπεριφερειάρχη  Μπονάνου, του πρώην Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα και του περιφερειακού Συμβούλου Χατζηλάμπρου Βασίλη, του Διοικητή της 6ης Υ.Πε του Κου Γιάννη Καρβέλη, του Νέου Διοικητή του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Θεοδωρόπουλου Ηλία και του Αναπληρωτή Δημόπουλου Παναγιώτη, του Βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, ΆγγελουΤσιγκρή. Κ.α.

 Στη κατάμεστη, από τους Εργαζόμενους, Ιατρούς και Συνταξιούχους, αλλά και τους  καλεσμένους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, αίθουσα στον 1ο όροφο του Ταχύρυθμου, στην όπως πάντα πανηγυρικού χαρακτήρα εκδήλωση, αρχικά παρουσιάστηκαν Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και εορταστικά τραγούδια από την Χορωδία των εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» υπό την διεύθυνση της Ελένης Κουτσοπούλου, στους οποίους και προσφέρθηκε ένα συλλεκτικό αναμνηστικό βιβλίο με την ιστορία του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας ευλόγησαν οι Ιερείς-Εκπρόσωποι του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, μεταξύ των οποίων ήταν ο αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Μήλας.

Η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα έφερε την αφιέρωση «Οργανισμός-Προσλήψεις και Κτιριακά οι διεκδικήσεις μας για την νέα Χρονιά» ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Πετρόπουλος  στον χαιρετισμό και ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων πως το 2019 «αναδείξαμε και διεκδικήσαμε λύσεις στα ζητήματα της Υποχρηματοδότησης, όπου οι Δημόσιες Δαπάνες υγείας παρέμειναν στο 4,7 % του ΑΕΠ κατά τον ΟΟΣΑ έναντι του 7,5% του μέσου όρου των ευρωπαϊκών χωρών και η κρατική χρηματοδότηση από το 1,5 δις του 2015 έφθασε το 2019 στα 786 εκατομ. ευρώ,  αλλά και της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ, όπου οι 86.750 Εργαζόμενοι του 2010 έφθασαν σήμερα να είναι 60.660 (7000 έφυγαν 2015-2019), κοινά χαρακτηριστικά σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας, που άγγιξαν και βεβαίως και εμάς που έχουμε 250 περίπου κενές οργανικές θέσεις Εργαζόμενων και 40 περίπου Ιατρών».

Ακόμα όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, «αναδείξαμε και διεκδικήσαμε λύσεις στα μεγάλα και πάγια προβλήματα των συναδέλφων μας σε ότι αφορά τα Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά, τα μισθολογικά και βεβαίως τα προβλήματα της καθημερινότητας, ακόμη και το Bullying “μπούλινγκ” που αρκετοί υφίστανται στο χώρο δουλειάς και το υπαρκτό σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας που υπήρξε και υπάρχει. Πάρα πολλές φορές ασχοληθήκαμε με το τεράστιο έλλειμμα συνεργασίας, ουσιαστικού και φερέγγυου διαλόγου, με τους Διοικούντες, ζητήματα που δυστυχώς είχαν ως αποτέλεσμα την μη επίλυση των προβλημάτων μας, προβλήματα που δυστυχώς κληρονομεί  η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, που τώρα ξεκινάει.

Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα κατ΄ αρχήν στην σοβαρή εκκρεμότητα του Οργανισμού, που μας ταλαιπωρεί για δύο και πλέον χρόνια και θα πρέπει να πάρει άμεσα τέλος, μάλιστα μέσα στο επόμενο 10ήμερο, θα υπάρξει τροποποιητική διάταξη που δεν χρειάζεται ούτε χρόνο ούτε χρήμα απλά την δέουσα σημασία και πολιτική βούληση του Διοικητή της 6ης Υ.Πε.

Στα ΚΤΙΡΙΑΚΑ μας προβλήματα, όπου πέρα από τον αναγκαίο και απαραίτητο χωροταξικό επανασχεδιασμό, θα πρέπει να κινηθούν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες για ένα νέο κτίριο που θα στεγάσει τις άκρως αναγκαίες και απαραίτητες για την περιοχή μας 150 και πλέον άστεγες κλίνες πού υπάρχουν».

 Στη συνέχεια έγιναν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί, από τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου και Αναπλ. Διοικητή, τον πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Πρόεδρο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αχαΐας Ηλία Σκεπετάρη, τον Πρόεδρο του Σωματείου του ΠΠΝΡ Ευαγγελάτο Γρηγόρη, την εκπρόσωπο του Σωματείου των Εργαζόμενων του ΝΝΘώρακος κ. Σουβαλιώτη, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας κ. Κοκίνη,  τον Εκπρόσωπο των Ιατρών στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Κώστα Δραγώτη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας Μαζαράκη Ανδρέα και την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  κ. Παπαναγοπούλου Γωγώ, ενώ ευχετήριο μήνυμα, που έστειλε ο Πρώην πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου στο μήνυμα του ανέφερε, «θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη της Ελληνικής κοινωνίας για το έργο που προσφέρετε σε όλους εμάς. Ένα έργο που γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο από μεγάλα και μικρά προβλήματα, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και κυρίως με μια γραφειοκρατία που μοιάζει και είναι ένας ασύμμετρος αντίπαλος - γιατί, πίσω από αυτόν κρύβεται το τέρας της αδιαφάνειας, του πελατειασμού και των ύπουλων κατεστημένων.

Με αυτά τα δεδομένα, η προσφορά του συστήματος υγείας, παρά τις παθογένειές του, είναι δυσανάλογα μεγάλη.

Και αυτό οφείλεται σε εσάς. Στο φιλότιμο, την εργατικότητα και τον αλτρουισμό σας.

Δεν σας κρύβω ότι, ακριβώς για αυτόν το λόγο, για το άξιο ανθρώπινο δυναμικό μας, αλλά και λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, οραματίζομαι ένα νέο, καινοτόμο σύστημα υγείας και μαζί ευζωίας, που θα καταστήσει την Ελλάδα, κέντρο υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, που θα βάλει την Ελλάδα στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, θα μας κάνει όλους υπερήφανους.

Εσείς, μπορείτε να είστε η κινητήριος δύναμη που θα κάνει το όραμα πραγματικότητα.

Όλοι εσείς, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, των νοσηλευτικών μονάδων του Αγίου Ανδρέα, της Αχαΐας, έχετε την εμπειρία να συμβάλετε καθοριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση».

*Τέλος στην κλήρωση των τυχερών για το Φλουρί, τον πρώτο Λαχνό πού ήταν χρηματικό ποσό 150 ευρώ, προσφορά του Σωματείου «Ο Ιπποκράτης», κέρδισε  η  Νοσηλεύτρια ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, ενώ ο δεύτερος Λαχνός που ήταν επίσης χρηματικό ποσό 100 ευρώ, προσφορά του Σωματείου, κέρδισε η Νοσηλεύτρια ΛΑΜΠΑ ΕΥΘΥΜΙΑ. Έγινε και κλήρωση μιας 3ήμερης Άδειας, από τον Δκτή της 6ης Υ.Πε και την Διοίκηση του Νοσοκομείου που κέρδισε ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Ακόμα έγινε και ο καθιερωμένος αποχαιρετισμός των εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019 και ήσαν 4, οι συνταξιούχοι: Αμτζόπουλος Νίκος, Γενάρη Μαρία, Κόλλια Ευδοκία και Κατσίνας Γιώργος, στους οποίους και απονεμήθηκε σχετικό αναμνηστικό για την  πολύχρονη διαδρομή και προσφορά τους στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας.

Το Σωματείο «Ο Ιπποκράτης» βράβευσε τους τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, για την αξιέπαινη πράξη τους, που με την συλλογή πλαστικών καπακιών, απέκτησαν 4 αμαξίδια-καρότσια μεταφοράς ασθενών, τα οποία  στη συνέχεια πρόσφεραν στο Νοσοκομείο.

Οι φωτ. είναι του Γιάννη Πεφάνη.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις