ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεματικό πάρκο στο "Παλάτι του Βασιλιά" στο Λάππα Αχαΐας

Κοινοποίηση
Tweet

Σε φάση ολοκλήρωσης το έργο

 Σε φάση παραλαβής βρίσκεται το ιδιαίτερο έργο ανακατασκευής και αξιοποίησης του παλιού Δημοτικού Σχολείου Λάππα, γνωστού και ως «Μεγάλο Παλάτι του Βασιλιά», αφού το χρησιμοποιούσε όταν πήγαινε στην περιοχή για κυνήγι.

Μαζί με γειτνιάζουσα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην οποία θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις, δράσεις, ημερίδες και συνέδρια, θα λειτουργήσει και ως εκθεσιακός χώρος με τον Σύλλογο Μαιών που θα’ χει μόνιμη θεματική ενότητα μαζί με σεμινάρια και μαθήματα για τον φυσιολογικό τοκετό.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 26 Μαΐου 2016 και το κτίριο αναμορφώθηκε ριζικά, με 250.000 ευρώ από πόρους του Leader (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) μέσω της εταιρείας «Αχαΐα Αναπτυξιακή» με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής.

Θα πρόκειται για ένα Πάρκο που θα συνδυάζει το Παλάτι, το Παλιό Δημαρχείο, το Δημοτικό Σχολείο και τον Φορέα Διαχείρισης Στροφυλιάς – Κοτυχίου», ενώ υπάρχει παλιό αίτημα προς το Υπερταμείο για παραχώρηση ακινήτου της παλιάς Αστυνομίας (στο κέντρο του Λάππα) προκειμένου να δημιουργηθεί περιμετρικά του Πάρκου, χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Το κτίριο χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και τώρα έγιναν προσεκτικές εργασίες ανάπλασης. Στο διώροφο των 485 τ.μ., με μεγάλο ενιαίο ισόγειο και όροφο με πολλά δωμάτια, αλλά με αυτόνομες εισόδους και χωρίς ενδοεπικοινωνία, καθαιρέθηκαν οι εξώστες, αποξηλώθηκαν σοβάδες, έγιναν νέοι ελαιοχρωματισμοί, αλλάχθηκαν κουφώματα παραθύρων, πόρτες (από σουηδικό ξύλο), χώροι υγιεινής, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, η αποχέτευση.

Επίσης, τοποθετήθηκαν κεραμικά πλακάκια στα δάπεδα και μάρμαρα σε σκάλες, κλιματισμός και το σημαντικότερο προστέθηκε εξωτερικό ασανσέρ (και για ΑμΕΑ), ενώ αναδιαμορφώθηκε και ο περιβάλλων χώρος.

Ολα τα παραπάνω, καλύπτουν υψηλές προδιαγραφές υλικών και τεχνικών (λεκάνες, νιπτήρες έγχρωμοι ή πορσελάνης κ.ά.), ενώ και τα φωτιστικά είναι οροφής φθορισμού.

Σε ό,τι αφορά τη στέγη που ήταν ξύλινη και κατεστραμμένη, τώρα έχει γίνει από γαλλικά κεραμίδια.

πηγη: Εφημερίδα Πελοπόννησος/ Δημ. Τριανταφυλλόπουλος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις