ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Είναι οριστικό: 31 Γενάρη η Βρετανία βγαίνει από την Ε.Ε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ψηφίστηκε το κρίσιμο νομοσχέδιο από τη Βρετανική Βουλή

Είναι πλέον οριστικό και δεν παίρνει αναβολή. Mε ψήφους 330-231 έγινε νόμος στη Βρετανική Βουλή, η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit δήλωσε ότι «είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι βουλευτές αφουγκράστηκαν σωστά το μήνυμα που ο βρετανικός λαός έστειλε από τις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου. Είναι η πρώτη τόσο σημαντική νίκη της κυβέρνησης Τζόνσον».

Το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να περάσει, την επόμενη εβδομάδα, και από τη Βουλή των Λόρδων και στη συνέχεια να επικυρωθεί από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα το εγκρίνει λίγες μόλιες μέρες πριν το Brexit, στις 29 Ιανουαρίου.

Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει βιώσει η Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Μπαίνει επίσης τέλος στους φόβους για μια άτακτη αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., φόβοι οι οποίοι έριχναν βαριά σκιά στην οικονομία της το τελευταίο διάστημα.

 

Με πληροφορίες από: Euronews, ethnos.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις