ΑΓΟΡΑ

/

Ο Χάρης Βλαβιανός τον Δεκέμβριο στην Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Στα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus ο πολιτισμός και η εκπαίδευση πηγαίνουν χέρι-χέρι. Μαζί με το ηλεκτρονικό περιοδικό Διαπολιτισμός και την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Γωνιά του Βιβλίου διοργανώνουν περί τα μέσα Δεκεμβρίου αφιέρωμα στον Χάρη Βλαβιανό, στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς».

Ο Χάρης Βλαβιανός, Διευθυντής του περιοδικού Ποιητική, συγγραφέας και  μεταφραστής, είναι ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του ’80. Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από διακειμενικότητα, μεταγραφική λειτουργία και ανοικτή δομή, οι οποίες αποτελούν τις βασικές προτάσεις του μεταμοντερνισμού στην ποίηση. Επίσης, αυτή χαρακτηρίζεται από μία προσωπική, εξομολογητική και αυτοβιογραφική διάθεση.

Το έργο του είναι πλούσιο και οι ποιητικές του συλλογές Διακοπές στην πραγματικότητα (2009), Σονέτα της συμφοράς (2011) και Αυτοπροσωπογραφία του λευκού (2018) έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία των ελληνικών γραμμάτων, με την τελευταία να έχει τιμηθεί και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Ο Χάρης Βλαβιανός έχει μεταφράσει έργα κορυφαίων Αμερικάνων και Ευρωπαίων ποιητών, και τελευταία τη δίγλωσση έκδοση Τα τέσσερα Κουαρτέτα του T.S.Eliot. Το συγγραφικό του έργο συμπληρώνεται από ικανό αριθμό πεζογραφημάτων. Το αυτοβιογραφικό «μυθιστόρημα» Το αίμα νερό και Το κρυφό ημερολόγιο του Χίτλερ είναι δύο από αυτά.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες και έργα του έχουν εκδοθεί στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία και αλλού.

Ο διακεκριμένος ποιητής-συγγραφέας θα βρίσκεται στην Πάτρα το Σάββατο στις 14 Δεκεμβρίου 2019.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά