ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Η Κίνα βλέπει...Πάτρα για διαχείριση απορριμμάτων και μεταφορές

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπινγκ

Κοινοποίηση
Tweet

Τι προβλέπεται για την Αχαϊα στα μνημόνια που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Κίνα

Στη λίστα με τις 14 προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης προς την κινεζική πλευρά να εξετάσει ενεργά και να ενθαρρύνει τις κινεζικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην υλοποίηση έργων κι επενδύσεων στη χώρα μας συγκαταλέγεται και η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αχαϊα.

Αυτό συμπεριλαμβάνεται στο μνημόσιο κατανόησης για την προώθηση της αμφίδρομης επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ του ΥΠ. Ανάπτυξης και επενδύσεων της Ελλάδας και του Υπ. Εμπορίου της Κίνας που υπογράφηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κινέζο ομόλογό του.

Ανάμεσα στα οκτώ έργα για τα οποία η Κινεζική πλευρά καλείται να ενθαρρύνει επιχειρήσεις από τη χώρα να συμμετάσχουν, είναι και το "Έργο διαχείρησης απορριμμάτων στην Αχαϊα - Πελοπόννησο". Αν και δεν υπάρχουν διευκρινίσεις, αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος, εκτιμάται οτι αφορά στην μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στον ΧΥΤΑ Φλόκα μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στο μεταξύ στα μέσα Οκτωβρίου κατά την επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής στην Κίνα είχε υπογραφεί πλαίσιο συνεργασίας στο οποιο η Πάτρα αναφερόταν και πάλι για τον τομέα των μεταφορών, αφού προβλέπονται επενδύσεις στο λιμάνι , αναβάθμιση της σιδηδροδρομικής σύνδεσης με την Αθήνα και επενδύσεις στα logistics.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις