EVENTS

/

Met Gala: Κάντο όπως η Τίλντα Τουίντον στην ταινία «Ορλάντο»

Μπακοπούλου Άντυ
andy_bak@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Το νεουορκέζικο fashion υπερθέαμα υπόσχεται εκπληκτικές εμφανίσεις με το βλέμμα στην εξέλιξη της couture και τη Βιρτζίνια Γουλφ

H πιο θεαματική πασαρέλα διασημοτήτων του πλανήτη, που τα τελευταία χρόνια έχει επισκιάσει ακόμα και εκείνη των Οσκαρ, το πολύκροτο Met Gala στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το ενδυματολογικό του θέμα και τους επώνυμους οικοδεσπότες που θα πλαισιώσουν την Anna Wintour. Ο τίτλος είναι λοιπόν «About Time: Fashion and Duration» και στο πλευρό της σιδηράς κυρίας της Vogue  θα είναι οι stars Μέριλ Στριπ και Εμμα Στόουν, ο σχεδιαστής Νικολά Κεσκιέρ και ο συνθέτης- τραγουδιστής Λιν Μανουέλ Μιράντα. Θυμίζουμε πως πρόκειται για μια υπερπαραγωγή εγκαινίων έκθεσης στο Metropolitan Museum of Art.

 Το gala έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαίου 2020 και είναι εμπνευσμένο καταρχήν από την εξέλιξη της υψηλής ραπτικής από το 1870 μέχρι σήμερα καθώς και το γάλλο φιλόσοφο Ανρί Μπεργκσόν  σχετικά με τη ροή του χρόνου. Την ίδια στιγμή, το σόου θα εξερευνήσει τη σύνδεση της μόδας με τον Χρόνο, μέσα από το πρίσμα των γραπτών της Βιρτζίνια Γουλφ που θα λειτουργήσει, σαν συγγραφέας – «φάντασμα» αλλά και θα παραπέμπει στην υπερβατική ταινία του 1992 «Orlando», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της.

Σε μια σκηνή στην ταινία, η πρωταγωνίστρια Τίλντα Σουίντον προσπαθεί να διασχίσει έναν λαβύρινθο φορώντας μία τεράστια τουαλέτα robe à la Francaise από τον 18ο αιώνα και όταν τελικά τα καταφέρνει, βρίσκεται στην Βρετανία του 1850. Από εκεί συγκεκριμένα προήλθε και η ιδέα για θέμα της φετινής διοργάνωσης.

«Η μόδα είναι ανεξίτηλα συνδεδεμένη με τον χρόνο», λέει ο επικεφελής του Ινστιτούτου Κοστουμιών του μουσείου MET, Άντριου Μπόλτον. «Όχι μόνο αντανακλά και αντιπροσωπεύει το πνεύμα των καιρών, αλλά αλλάζει και αναπτύσσεται με τον χρόνο, λειτουργώντας σαν ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ακριβές ρολόι». Ετσι, οι celebrities της μόδας και της τέχνης καλούνται να μας ταξιδέψουν στο χρόνο. Αλλωστε και η σχετική έκθεση του μουσείου θα μας γυρίσει στο παρελθόν μέσα από 160 διαφορετικά γυναικεία φορέματα σε δύο μεγάλες κατηγορίες, μόνο μαύρα ή λευκά με κάποιες πινελιές χρώματος.

Η πασίγνωστη Βρετανίδα σχεδιάστρια Ες Ντέβλιν θα είναι υπεύθυνη για το design του σόου.

 FLASHBACK

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Best View