ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιοι τουρίστες ήρθαν για διακοπές φέτος μέσω Αράξου – Λιγότεροι λόγω φωτιάς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ THEBEST.GR ΑΠΟ ΑΡΑΞΟ

Μακρυγένη Ελευθερία
elmakrygeni@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα αφίξεις και αναχωρήσεις τουριστών

Πάνω από 170.000 επιβάτες (αφίξεις και αναχωρήσεις μαζί) μετακινήθηκαν συνολικά μέσω του αεροδρομίου του Αράξου από την 1η Ιανουαρίου ως τις 31 Οκτωβρίου 2019. Ουσιαστικά ωστόσο μιλάμε για την τουριστική σεζόν που ξεκινά στο τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου.

Οι συνολικός αριθμός των επιβατών που αφίχθησαν και αναχώρησαν από το αεροδρόμιο ανήλθε σε 174.126 ενώ πέρυσι ήταν 186.424 συνολικά, με το 2018 να αποδεικνύεται η καλύτερη χρονιά για τον Άραξο.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr o  αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, αν συνυπολογιστούν οι περίπου 12.000 αφίξεις και αναχωρήσεις που χάθηκαν λόγω της μη λειτουργίας του αεροδρομίου μετά την εκδήλωση φωτιάς, ουσιαστικά προκύπτει ο περσινός αριθμός.

Φέτος οι αφίξεις ήταν 84.785 οι αναχωρήσεις 84.300 και 5.041 ήταν διερχόμενοι επιβάτες.

Ποιοι προτίμησαν τη Δυτική Ελλάδα για διακοπές

Την πρωτιά σταθερά κρατούν οι Γερμανοί . Φέτος μέσω Αράξου μετακινήθηκαν 54.698 επιβάτες από τη Γερμανία, Ακολουθούν οι Ρώσοι ο αριθμός των οποίων ανήλθε σε 26.792. Ακολουθούν οι Πολωνοί (19.027) οι Γάλλοι (10.965), οι Ουκρανοί (10.481), οι Σλοβάκοι (9.548), οι Λευκορώσοι (96.600), οι Τσέχοι (5.779), οι Βέλγοι (4.667) οι Αυστριακοί (3.465) και ακολουθούν κι άλλοι όπως λίγοι Ούγγροι, Άγγλοι, Ισραηλινοί, Ιταλοί, Ισπανοί, Μαλτέζοι, Τούρκοι. Μην ξεχνάμε επίσης το Μαρόκο καθώς μέσω Αράξου μέλη της Βασιλικής οικογένειας έρχονται για τις διακοπές τους σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ηλείας.

Μάλιστα από την πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα εστάλη ευχαριστήρια επιστολή στον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα, ευχαριστώντας τον ίδιο και όλο το προσωπικό, για τις υπηρεσίες και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων της πριγκίπισσας του Μαρόκου και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

 Ο Άραξος αποτελεί ένα βασικό μοχλό ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης για την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα ο οποίος ωστόσο χρειάζεται να πλαισιωθεί από βασικές υποδομές. Φτάνει να αναλογιστεί κανείς ότι για να φτάσει κάποιος εκεί χρειάζεται να διέλθει από την άκρως επικίνδυνη Πατρών Πύργου ενώ ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο συνήθως δεν είναι σε καλή κατάσταση αν και φέτος «έπεσε» νέος ασφαλτοτάπητας, ενώ στερείται φωτισμού.

Ως προς την αποκατάσταση των ζημιών από τη φωτιά ο κ. Γκουβίτσας αναφέρει πως πια μπήκε και το τελευταίο συνεργείο για εργασίες στη στέγη ώστε να φύγει η μυρωδίά της διοξίνης ενώ μένει να αποκατασταθεί το σύστημα που θα θέτει ξανά σε λειτουργία τον κλιματισμό (ο οποίος τώρα ενεργοποιείται χειροκίνητα) συστήματα φωτισμού κλπ.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις