ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαμαρτυρία έξω από τον Άγιο Ανδρέα κατά πιστών της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Κοινοποίηση
Tweet

Διοργανώνεται από το μέλος της αντιαιρετικής επιτροπής της Μητρόπολης Σπ. Ζορμπαλά

Για «ανείπωτη τραγωδία» για τη Ιερά Μητρόπολη Πατρών κάνει λόγο σε κείμενο του ο Σπυρίδων Ζορμπαλάς που είναι Μέλος της Αντιαιρετικής Επιτροπής της Μητροπόλεως σχετικά με τον ερχομό πιστών από την Εκκλησία της Ουκρανίας, την οποία αναγνώρισε πρόσφατα η Ελληνική Εκκλησία.

Όπως διαβάσαμε, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο για την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία & αναγνώρισε την Εκκλησία της Ουκρανίας και τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο.

Ο κ. Ζορμπαλάς αναφέρει στο κείμενο του πως «στην πρόσφατη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν σχετικής συζητήσεως ως προς το Ουκρανικό ζήτημα, αποφασίστηκε με πραξικοπηματικό και αντικανονικό τρόπο από μερίδα Ιεραρχών, μεταξύ των οποίων και ο Πατρών Χρυσόστομος, η αναγνώριση της -μέχρι πρότινος- σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) ως επίσημης Εκκλησίας του κράτους αυτού, στην θέση της μέχρι τότε -νόμιμης και- αναγνωρισμένης παγκοσμίως Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία ποιμαίνεται από τον καθόλα νόμιμο επίσκοπο κ. Ονούφριο και υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας».

 Ο κ. Τσουκαλάς απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση προς τον ευσεβή λαό και κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά έξω από τον ιερό ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 που αντιπροσωπεία των Ουκρανών θα έρθει για επίσκεψη. Οι Ουκρανοί σκοπεύουν να παρακολουθήσουν την Θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Ανδρέου το πρωί και στις 11 το πρωί θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Ομπλού. Η αντιπροσωπεία των Ουκρανών βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και το Σάββατο επισκέπτονται το νησί της Αίγινας με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου. Του προσκυνήματος θα ηγούνται οι ιεράρχες, Συμεών Σοστάσκυ - Simeon Shostasky και Αλεξάντερ Ντραμπίνκο - Alexander Drabinko.

Το υπόλοιπο κείμενο του κ. Ζορμπαλά έχει αναρτηθεί στο https://katanixi.gr/

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις