SPOTLIGHT

/

Πέθανε το περασμένο Σάββατο ο θρυλικός παραγωγός του Χόλιγουντ Ρόμπερτ Έβανς

Κοινοποίηση
Tweet

Στα 89 του χρόνια - Η ζωή του ήταν τρικυμιώδης - Είχε κάνει 7 γάμους - Στις επιτυχίες του το φιλμ "Chinatown" και ο "Νονός"

Ο Ρόμπερτ Έβανς, ο παραγωγός του Χόλιγουντ, που απέδειξε ότι είναι ένας χαρακτήρας αξέχαστος, όπως εκείνοι στις κλασικές ταινίες που είχε επιβλέψει ως επικεφαλής παραγωγής για το στούντιο της Paramount Pictures, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Αν και το έργο του ήταν πιο παραγωγικό κυρίως τη δεκαετία του '70, (The Godfather, Chinatown, The Great Gatsby – Ο Υπέροχος Γκάτσμπι) η περσόνα του Έβανς τον καθιέρωσε στις τάξεις των παραγωγών του Χόλιγουντ.

Η χαρακτηριστική εικόνα του ενισχύθηκε από τους επτά γάμους του (μεταξύ άλλων με τις ηθοποιούς, Άλι ΜακΓκρόου και Κάθριν Όξενμπεργκ), την περίφημη μάχη του με την εξάρτηση από την κοκαΐνη και την αυτοβιογραφία του “The Kid Stays in the Picture”, που οδήγησε σε ένα audiobook με δική του ανάγνωση, το οποίο απέκτησε καλτ διαστάσεις και το 2002 έγινε ντοκιμαντέρ.

Η ιστορία λέει ότι ενώ ήταν διακοπές στο Λος Άντζελες, ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη, Ρόμπερτ  Έβανς, που εργαζόταν ως πωλητής στον χώρο της μόδας, εντοπίστηκε να χαλαρώνει σε πισίνα από την ηθοποιό μύθο, Νόρμα Σίρερ που σκέφτηκε ότι θα ήταν τέλειος για να υποδυθεί τον εκλιπόντα σύζυγό της, τον θρυλικό παραγωγό, Ίρβινγκ Θάλμπεργκ στην ταινία "Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα " του 1957.

Μετά από μερικούς ρόλους, ο Έβανς αποφάσισε ότι θα ήταν πιο κατάλληλος ως πραγματικός παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών σε αντίθεση με το να υποδύεται έναν στην οθόνη. Επέστρεψε πίσω στη βιομηχανία της μόδας αλλά επανεμφανίστηκε στο Χόλιγουντ, όταν αγόρασε τα δικαιώματα για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος “The Detective”.

Πηγή: ΑΠΕ

Όπως έγραψε το έγκυρο Variety, η ζωή του Έβανς ήταν τρικυμιώδης, ένα συνεχές roller-coaster. Παρά τις μεγάλες επιτυχίες του, η Ali MacGraw στα 80 της χρόνια σήμερα, τον άφησε για τα μάτια του σταρ Steve McQueen, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε το 1972 στο φιλμ “The Getaway” (η MacGraw έγινε η 3η σύζυγος του Evans και απέκτησαν ένα γιο, τον Josh). Ο Έβανς είχε κι έναν εγγονό.

Το 1980, ο Evans συνελήφη από τις αρχές για κατοχή ποσότητας κοκαΐνης ενώ μερικά χρόνια αργότερα ενεπλάκη σε ένα ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο που ήταν όπως έγραψε το Variety: ο φόνος ενός ανερχόμενου Χολυγουντιανού «παίκτη», του Roy Radin κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας “The Cotton Club” που δεν είχε εμπορική επιτυχία. Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του Evans ήταν τα φιλμ “Rosemary’s Baby,” “Romeo and Juliet,” “Goodbye, Columbus,” “Love Story” που καθιέρωσε την Άλι Μακ Γκρόου και οι ταινίες “The Godfather – Ο Νονός” καθώς και το «Marathon man» με τους Ντάστιν Χόφμαν και Λόρενς Ολίβιε το 1976 και το "Σέρπικο" με τον Αλ Πατσίνο.

Λέγεται πως μετά τον χωρισμό του με την Μακ Γκρόου και ενώ την προόριζε για το ρόλο της Ντέιζι Μπιουκάναν στον «Υπέροχο Γκάτσμπι» άλλαξε ρότα και ο ρόλος πήγε τελικά στην Μία Φάροου με Τζέι Γκάτσμπι τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

H φωτ. είναι από το South China Morning Post.com

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight