ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς γιατρούς την Τετάρτη η Αχαΐα- "Επίθεση της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία"

Κοινοποίηση
Tweet

Πραγματοποιούν απεργία

 

Για επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δημόσια Υγεία κάνουν λόγο οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Αχαΐας οι οποίοι καλούν όλους τους συναδέλφους του να απεργήσουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Παράλληλα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10:30 το πρωί της ίδιας ημέρας, έξω από τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στη Δημόσια Υγεία, συνεχίζοντας στο δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής για το τι θα επακολουθήσει. Ακύρωση των προσλήψεων 210 συναδέλφων στα ΤΕΠ 1ης και 2ης ΥΠΕ με τη δικαιολογία ότι έγιναν παρατυπίες. Απολύσεις 1000 επικουρικών γιατρών ΕΣΠΑ, που λήγει η σύμβασή τους στα τέλη Νοέμβρη. Πάγωμα του πακέτου των 940 μόνιμων προσλήψεων. Νομοθέτηση της εργασίας γιατρών με μπλοκάκι για όλες τις ΥΠΕ που η λίστα επικουρικών είναι άδεια. Νέες μειώσεις στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

Κερασάκι στην τούρτα οι απαράδεκτες, αντιδραστικές και αναχρονιστικές απόψεις του μειοψηφικού προεδρείου του ΠΙΣ που ζητάει απροκάλυπτα τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικά και την άλωσή τους από ιδιωτικούς ομίλους. Περιμένουμε ακόμα την «μελέτη» τους από τον κ. Κικίλια…

Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι γνωστή, όπως περιγράψαμε και στο υπόμνημα που καταθέσαμε στον υπουργό Υγείας και στη συνάντηση που είχαμε με τον νέο Διοικητή της ΥΠΕ.

Εκατοντάδες οργανικά κενά, αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διαδικασία κρίσης για τα ΤΕΠ  Αγίου Ανδρέα και Ρίου, παγίωση του επικουρικού για την κάλυψη των κενών και άδειασμα των κλινικών από ειδικευόμενους που κατά εκατοντάδες πλέον στρέφονται στο εξωτερικό. Τη στιγμή που τα περιφερειακά νοσοκομεία συνεχίζουν να υπολειτουργούν, επιβαρύνοντας τα νοσοκομεία της Αχαϊας με διακομιδές, τα τελευταία αντί να υποστηριχθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση, απαξιώνονται.

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση στο Καραμανδάνειο λόγω μαζικών συνταξιοδοτήσεων παιδιάτρων και έλλειψης ειδικευόμενων, όπως και στο Νοσ. Αιγίου όπου η εφημέρευση της Παθολογικής βρίσκεται στον αέρα. Στο Ρίο, η διαδικασία για το άνοιγμα των έξι επιπλέον κλινών ΜΕΘ έχει παγώσει. Στον Άγιο Ανδρέα, η αναντιστοιχία στον αριθμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών έχει πια παγιωθεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους συναδέλφους να απεργήσουν την Τετάρτη 23/10, ημέρα πανελλαδικής-πανυγειονομικής απεργίας ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ και να παραβρεθούν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ, στις 10:30 πμ. Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα για ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΤΡΑ στήριξης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ στην περιοχή μας .

Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Πάτρας να συμμετέχουν στον δίκαιο αγώνα μας.»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις