ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοκ στην Πάτρα από τον θάνατο του συγκοινωνιολόγου Νίκου Μηλιώνη

Κοινοποίηση
Tweet

Στο Μπακού άφησε την τελευταία του πνοή

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην Πάτρα η είδηση του απρόσμενου θανάτου του γνωστού Πατρινού συγκοινωνιολόγου και Πολιτικού Μηχανικού Νίκου Μηλιώνη σε ηλικία 67 ετών. Είχε υπογράψει πολλά σημαντικά έργα, ενώ τα τελευταία χρόνια δούλευε σε μεγάλα συγκοινωνιακά έργα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός και αναπάντεχος. Εισήχθη μόλις χθες με ενόχληση στον θώρακα στο νοσοκομείο, οπότε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αιματολογικής φύσης πρόβλημα, το οποίο ωστόσο έδειχνε να εξελίσσεται ομαλά. Δυστυχώς εντελώς ξαφνικά κατέληξε σήμερα το μεσημέρι, λίγα λεπτά αφότου είχε μιλήσει τηλεφωνικά με φιλικά του πρόσωπα. 

Θα γίνει νεκροψία από τα οποία θα προκύψουν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Θα ακολουθήσει η διακομιδή της σορού του στην Πάτρα. 

O Νίκος Μηλιώνης ήταν εξαιρετικός επιστήμονας με ξεχωριστή παρουσία στα χρόνια της μεταπολίτευσης στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως φοιτητής – συνδικαλιστής εκπροσωπούσε την παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα.

Ήταν οργανωμένος στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και διετέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού ενώ εκφραζόταν από τις ιδέες της ανανεωτικής και σύγχρονης αριστεράς.

Όταν πήρε το πτυχίο του μετέβη στον Καναδά, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, για να επιστρέψει αργότερα πάλι την Πάτρα, όπου δημιούργησε ένα από τα σημαντικότερα μελετητικά γραφεία στο είδος του. 

Η είδηση ήταν γνωστή στο thebest από τα πρώτα λεπτά του θανάτου του, αλλά δεν την δημοσίευε, καθώς δεν είχε ενημερωθεί ο μοναχογιός του Βασίλης, που είναι φοιτητής στην Αθήνα.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις