ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλατεία Γεωργίου: Ούτε πράσινο, ούτε σκιά και συντριβάνια δαπέδου... "σκοτώστρες"

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε ΦΩΤΟ

Για την πλατεία Γεωργίου και το πράσινο που της λείπει έχουν γραφτεί πολλά. Το καλοκαίρι για παράδειγμα η διέλευση στο μέσον της ημέρας από την πλατεία γίνεται με ρυθμούς... σπρίντ αφού δεν υπάρχει σκιά ούτε για δείγμα για να ξαποστάσει και να δροσιστεί ο περιπατητής...

Τα δένδρα που έχουν φυτευτεί περιμετρικά της πλατείας έχουν κλαδευτεί μεν, ωστόσο πολλά φαίνεται να έχουν την εικόνα του ξεραμένου, ενώ κι όσα... επιβιώσουν το ζεστό και υγρό κλίμα της Πάτρας το καλοκαίρι δεν "φουντώνουν" ιδιαίτερα και σίγουρα δεν παρέχουν κάλυψη από τον ήλιο...

Τα δένδρα αυτά έχουν φυτευτεί προ 15ετίας στην πλατεία με την τότε ανάπλασή της...

Κι αν είστε λίγο πιο προσεκτικοί θα διαπιστώσετε οτι εδω και μήνες από την πλατεία Γεωργίου έχουν απομακρυνθεί και ορισμένα από τα ελάχιστα δένδρα που υπήρχαν στην πλατεία, με τα παρτέρια να χάσκουν άδεια.

Tη Δευτέρα 7 Οκτώβρη το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου,  ξεκινά κοπή κλαδιών δένδρων της πλατείας που είναι γερασμένα κι έχουν εξαντλήσει τον χρόνο ζωής τους με την προοπτική αυτά να αντικατασταθούν.

Από την πλατεία Γεωργίου εδώ και μια πενταετία «λείπουν» αρκετά δένδρα τα οποία κόπηκαν είτε γιατί αρρώστησαν είτε γιατί ξεράθηκαν.

Κι αν περιμένετε δροσιά από τα συντριβάνια δαπέδου που βρίσκονται στην πλατεία ( πρόκειται για τις σχάρες που συναντάμε κατά μήκος της αλλά ίσως να μην γνωρίζουμε τη χρησιμότητά τους) επίσης θα απογοητευθείτε.

Ο λόγος που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου είναι ότι τα συντριβάνια αυτά τοποθετούνται μόνο σε ελεγχόμενους χώρους ή χώρους που να είναι απροσπέλαστοι για τους πεζούς. Η Πλατεία Γεωργίου φυσικά δεν είναι ένας τέτοιος χώρος, αφού καθημερινά περνάνε από εκεί εκατοντάδες Πατρινοί.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις