ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυναμικό "παρών" από τους Πατρινούς στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση

Κοινοποίηση
Tweet

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία και πολλών μαθητών - Πιασμένοι χέρι-χέρι άρχισαν να κινούνται υπό τους ήχους του "Imagine"

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε την περασμένη Παρασκευή 27/9/2019 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 16 τοπικών φορέων σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση.

Μπροστά στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων είχε αναρτηθεί ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα που κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη: Αλλάξτε Πολιτική όχι το κλίμα.

Στο δάπεδο της πλατείας δέσποζε  η «Φλεγόμενη Γη» να συμβολίζει το υπ’ αριθμό ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα που είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Εκείνοι που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση ήταν τα παιδιά όλων των ηλικιών καθώς και πολλοί μαθητές.

Πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Γεωργίου Α’,  υπήρχαν εικαστικές δημιουργίες από τα παιδιά που εξέφραζαν  τα συναισθήματά τους για την καταστροφή του περιβάλλοντος, γράφοντας και ζωγραφίζοντας τη δικιά τους ταμπέλα, το προσωπικό τους μήνυμα.

«Πύρινες» και οι ομιλίες των μαθητών που κάλεσαν τους μεγαλύτερους να σεβαστούν τις γενιές  που έρχονται και μην υποθηκεύουν το μέλλον τους.

Συγκινητική ήταν τέλος η στιγμή που δεκάδες μαθητές και πολίτες δημιούργησαν κύκλους «Ζωής» γύρω από τη φλεγόμενη  Γη, πιασμένοι χέρι με χέρι να κινούνται υπό τους ήχους του «Imagine»…

Ο σχηματισμός του «Δένδρου», -στάσης της Γιόγκας-, ήταν ένα ακόμα event από τους παριστάμενους, ένα μήνυμα  για περισσότερη Φύση  στη ζωή μας και στον πλανήτη.

Σε χαιρετισμό που απηύθυναν οι διοργανωτές, τόνισαν την ανάγκη για ΑΜΕΣΗ αλλαγή των υφιστάμενων πολιτικών αλλά και των  ατομικών μας πρακτικών, για να προλάβουμε την επερχόμενη καταστροφή.

Από την άλλη διεμήνυσαν ότι τα δεκάδες εκατομμύρια μαθητών και πολιτών όπου Γης, που αυτές τις μέρες σαν πολύχρωμο ποτάμι σάρωσε από άκρου σε άκρο τον πλανήτη, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει αυτή την αδιέξοδη πορεία. Χαιρέτισαν, επίσης,  τη συμμετοχή της Πάτρας σε αυτό το Πανανθρώπινο κάλεσμα!

Με τους ήχους, τα τραγούδια και τα συνθήματα των μαθητών που μετά την εκδήλωση έκαναν τη δικιά τους καθιστική διαμαρτυρία, ένα τεράστιο κύκλο ζωής στη μέση της πλατείας, φύγαμε από την πλατεία πιο αποφασισμένοι και αισιόδοξοι για το μέλλον!

*Οι διοργανωτές ευχαριστούν τέλος το Δήμο της Πάτρας για την υποδομή που παρείχε και τους επαγγελματίες της πόλης που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις