ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Αμβρόσιος "διαφημίζει" πως θα κάνει βαρυσήμαντη δήλωση

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 10.30 το πρωί της Κυριακής στο προαύλιο του ναού Παναγίας Φανερωμένης

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης από την Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 αναμένεται μία βαρυσήμαντη ανακοίνωση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, καλούνται οι Αιγιαλείς να παραστούν στον προαύλιο χώρο τού Καθεδρικού Ναού για να ακούσουν την εν λόγω ανακοίνωση, η οποία θα γίνει περί τις 10.30 π.μ., αμέσως δηλαδή μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Να θυμίσουμε πως ο 81 ετών κ. Αμβρόσιος Λενής, γεννημένος στην Πάτρα τον Ιούλιο του 1938, διετέλεσε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 1976 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 1978 και λίγο μετά στις 19 Νοεμβρίου 1978 εξελέγη Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ύστερα από 41 ολόκληρα χρόνια ως μητροπολίτης ο κ. Αμβρόσιος παραιτήθηκε στις 18 Αυγούστου 2019 & η παραίτησή του έγινε δεκτή από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 26 Αυγούστου 2019.

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για το γεγονός ότι δεν ορίστηκε όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, Τοποτηρητής. Πάντως αναμένεται στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 8-11 Οκτωβρίου 2019, να εκλεγεί και ο διάδοχος του πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου.  

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις