SPOTLIGHT

/

Συγκίνησε ο Κώστας Γαβράς: «Αυτοί που γεννιούνται Έλληνες, μένουν Έλληνες για όλη τους τη ζωή»

Κοινοποίηση
Tweet

Ο διαπρεπής Ελληνογάλλος σκηνοθέτης τιμήθηκε στο 67ο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία

Ο Κώστας Γαβράς βρέθηκε στο φημισμένο Ισπανικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν όπου και παρουσιάστηκε η τελευταία πολυσυζητημένη ταινία του «Ενήλικες στην Αίθουσα» ενώ τιμήθηκε και για το σύνολο της καριέρας του.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του «Ενήλικοι στην Αίθουσα» (στην Ελλάδα θα βγει στις αίθουσες και της Πάτρας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019) και την τιμητική βράβευση του 86χρονου Κώστα Γαβρά στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, έγινε ακόμη μια πρεμιέρα για την ταινία ενώ δόθηκε και ένα βραβείο καριέρας για το δημιουργό του αυτή τη φορά, στο πλαίσιο του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Στο όμορφο αυτό σινεφίλ Φεστιβάλ της Ισπανικής πόλης, ο Κώστας Γαβράς βρέθηκε μάλιστα μαζί με τον Χρήστο Λούλη, τον Αχαιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη και την Βαλέρια Γκολίνο που παίζουν στην ταινία και έδωσε και συνέντευξη Τύπου όπου και μίλησε για την Ελλάδα, την οικονομία και τον Γιάνη Βαρουφάκη, στο βιβλίο του οποίου βασίζεται η ταινία πολιτικών αποχρώσεων κοινωνική ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα».

«Γιατί να περιμένει κανείς 60 χρόνια για να μιλήσει για κάτι. Γιατί να μην μιλήσει τώρα;» δήλωσε ο Χρήστος Λούλης, που υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με το πολύ πρόσφατο των γεγονότων που περιγράφει η ταινία, την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015 μέχρι και το δημοψήφισμα που οδήγησε στην παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση, στις 5 Ιουλίου 2015.

«Είναι πολύ σπάνιο για τους ηθοποιούς να υποδύονται κάποιον που είναι ακόμη ζωντανός. Όταν κάποιος είναι ζωντανός, έχεις ευθύνη που ξεπερνάει την ιστορία που αφηγείσαι. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις με ιδιαίτερη φροντίδα», δήλωσε η Βαλέρια Γκολίνο που υποδύεται στην ταινία την Δανάη Στράτου.

Όπως αναφέρει το flix.gr, απ’ όπου και οι φωτ., o Κώστας Γαβράς όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την Ελλάδα δήλωσε το εξής: «Αυτοί που γεννιούνται Έλληνες, μένουν Έλληνες για όλη τους τη ζωή».

Aκόμα ο Γαβράς χαρακτήρισε τον Βαρουφάκη ως έναν συγκροτημένο άνθρωπο.

*Να προσθέσουμε πως στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν (20-28/9/2019) θα τιμηθεί και ο 84χρονος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ Donostia award για το σύνολο της σπουδαίας καριέρας του. Έχει παίξει σε ταινίες όπως η "Εξαφάνιση" πλάι στην Τζέιν Φόντα, στο "Συνηθισμένοι Άνθρωποι" του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και σε άλλα σημαντικά φιλμ ενώ εμφανίζεται και στο "Ad Astra" πλάι στον Μπραντ Πιτ που προβάλλεται αυτές τις μέρες στις Αμερικανικές και Ελληνικές αίθουσες, και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight