ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Βέρρας: «Κούρασαν» και δεν μπόρεσαν

Κοινοποίηση
Tweet

"Η Δυτική Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα"

Το όνομά του είναι για χιλιάδες πολίτες συνώνυμο της μαιευτικής στην Αχαΐα. Δεν θα είναι υπερβολή να πει κανείς ότι σχεδόν κάθε οικογένεια της ευρύτερης περιοχής έχει περάσει από το ιατρείο του και οι περισσότεροι έχουν και μια τουλάχιστον γέννηση από τα χέρια του! Θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς χειρουργούς γυναικολόγους που τον εμπιστεύτηκε και τον εμπιστεύεται απόλυτα η κοινωνία. Ο Μιλτιάδης Βέρρας ζητά στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της Αχαΐας ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Σπηλιόπουλου.

Ερ: . Για δεκαετίες ενεργός και μάχιμος γιατρός και χειρουργός. Για δυο θητείες Πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας. Επίσης για δυο θητείες βουλευτής Αχαΐας εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ Τι είναι αυτό που σας ώθησε να είστε υποψήφιος με τον Κώστα Σπηλιόπουλο σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές;

Απ: Είναι αλήθεια πως τόσο οι συνάδελφοί μου διαχρονικά όσο και, κυρίως, η κοινωνία με έχει τιμήσει και με έχει εμπιστευτεί. Η πορεία που περιγράψατε είναι μια πορεία τιμής και ευθύνης που πάντα συναισθανόμουν. Απέναντι στη γυναίκα και την οικογένειά της στην πιο σημαντικής στιγμή της ζωής τους. Απέναντι στους συναδέλφους μου και απέναντι σε όλους τους πολίτες της Αχαΐας. Οι ίδιες αγωνίες είναι αυτές που και τώρα με ώθησαν να μπω σε αυτή τη μάχη. Γιατί θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω για να κάνουμε τον τόπο μας και τη ζωή μας καλύτερη. Δεν αναζητώ κοινωνική ή πολιτική αναγνώριση. Δεν επιδιώκω κανενός είδους «βιοπορισμό» μέσα από την πολιτική. Γνωρίζουν όλοι ποιος είμαι και αυτός θα είμαι και την επόμενη μέρα. Όπου και αν με τάξουν οι συμπατριώτες μου. Θεωρώ ότι ο Κώστας Σπηλιόπουλος έχει την εμπειρία και τη γνώση να είναι ένας αποτελεσματικός Περιφερειάρχης και πως έχουμε την καλύτερη ομάδα υποψηφίων, με ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, για να το πετύχουμε.

Ερ: Προφανώς θεωρείτε πως ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν πέτυχε στο έργο του κατά τις δυο θητείες του στο τιμόνι της Περιφέρειας…

Απ: Κοιτάξτε, εγώ δεν έχω μάθει να μηδενίζω το έργο κανενός. Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στην Αχαΐα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ας βγάλουμε με ειλικρίνεια, χωρίς κομματικά «γυαλιά»,  τα συμπεράσματά μας. Είμαστε μια από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ανθρώπους δικούς μας, φίλους μας και διπλανούς μας να είναι στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχιας. Υπολειπόμαστε δραματικά σε υποδομές σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. «Πανηγυρίσαμε» μετά από πολλά χρόνια την ολοκλήρωση μεγάλων οδικών αξόνων, έργων που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες και αυτό είναι όλο. Ακόμη συζητάμε για το φυσικό αέριο, ακόμη δεν έχουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο στη Δυτική Ελλάδα, ακόμη δεν έχουμε εμπορικό λιμάνι στην Πάτρα, περιμένουμε το 2019 την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου, οι αγρότες – παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι μας εγκαταλειμμένοι όπως και πολλά χωριά μας. Στον τομέα του Τουρισμού, με τόσες ομορφιές αλλά, δυστυχώς, και με τα παραπάνω ελλείμματα η Δυτική Ελλάδα δεν μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της. Δεν μπορώ πραγματικά να βρω αξιόπιστους λόγους να θεωρήσει κάποιος ότι η εικόνα της Δυτικής Ελλάδας τα τελευταία εννέα χρόνια είναι ικανοποιητική. Και δεν νομίζω ότι εννέα χρόνια είναι λίγα. Είναι πολλά και θα έπρεπε να έχουν γίνει ανάλογα έργα και παρεμβάσεις που δεν έγιναν.

Ερ: Ο κ. Κατσιφάρας και η παράταξή του στηρίζεται όμως, πέρα από το ΚΙΝ.ΑΛ. και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φαρμάκης από τη ΝΔ Η δική σας παράταξη δεν έχει καμία επίσημη στήριξη. Δεν είναι πιο δύσκολη η εκλογική μάχη για εσάς;

Απ: Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της παράταξης «Δυτική Ελλάδα Μπροστά». Ότι απαρτίζεται από ανθρώπους όλων των πολιτικών χώρων, από ανθρώπους πετυχημένους πολιτικά, κοινωνικά και επαγγελματικά. Έχουμε όλοι γνωστές και σεβαστές πολιτικές διαδρομές, αλλά δεν βάζουμε τα κόμματά μας πάνω από την περιοχή μας. Δεν έχουμε δεσμεύσεις από κανένα κόμμα και το βράδυ των εκλογών θέλουμε να καταγραφεί μια νίκη των πολιτών και της κοινωνίας και όχι να βάψουμε το χάρτη σε κάποιο πολιτικό χρώμα. Στην παράταξή μας θα βρείτε ανθρώπους από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, από τη ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και από άλλους πολιτικούς χώρους. Όσο για τα χρίσματα, να είμαστε ειλικρινείς. Ο κ. Φαρμάκης δεν προσπαθεί απλώς να εκλεγεί Περιφερειάρχης. Προσπαθεί να καταγράψει μια εκλογική νίκη της ΝΔ στην Περιφέρεια. Από την άλλη, η στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. στον κ. Κατσιφάρα είναι ένα κενό γράμμα, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των μάχιμων στελεχών του χώρου του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝ.ΑΛ. αν θέλετε, είναι στο πλευρό του Κώστα Σπηλιόπουλου. Όσο για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι ο κ. Κατσιφάρας γνωρίζοντας ότι η αποδοχή του στον πολιτικό χώρο του ΚΙΝΑΛ. έχει «τρωθεί» σημαντικά, προσπαθεί να «γαντζωθεί» στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο  να διασωθεί. Προσέξτε, δεν έγινε ξαφνικά ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό θα ήταν πιο έντιμο. Προσπαθεί απλώς να πατήσει σε δυο βάρκες και να βρει εναγωνίως ακροατήριο και υποστηρικτές και να «αναπαραχθεί»  για άλλα τέσσερα χρόνια στην Περιφέρεια. Δεν θα τα καταφέρει. Δεν ξέρω αν κουράστηκε αλλά σίγουρα κούρασε. Και αυτές οι απέλπιδες - αλληλοαναιρούμενες πολλές φορές - κινήσεις δεν πείθουν κανέναν.

 

Ερ: Πώς βλέπετε το κλίμα για τη δική σας παράταξη;

Απ: Σας έχω πει ήδη πως θεωρώ την παράταξή μας την πληρέστερη από όσες διεκδικούν την ψήφο των πολιτών σε αυτές τις εκλογές. Και στους τρεις Νομούς υπάρχουν πολλές και πολλοί αξιόλογοι υποψήφιοι. Νέοι άνθρωποι που δίνουν την προοπτική, πιο έμπειροι και πετυχημένοι στον τομέα τους υποψήφιοι, πολιτικά στελέχη με διαδρομή και δείγματα γραφής. Το κλίμα που προσωπικά καταγράφω στην Αχαΐα είναι ενθουσιώδες. Κάθε μέρα γινόμαστε και πιο δυνατοί και είμαι βέβαιος ότι η Δυτική Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα με ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι θέλουν και μπορούν και με τον Κώστα Σπηλιόπουλο επόμενο Περιφερειάρχη.

Ερ: Ερώτηση προσωπική…. Μιλτιάδη Βέρρα γιατί να «σταυρώσει» κάποιος;

Απ:  Συνηθίζω να μιλάω περισσότερο με όσα έχω κάνει και με όσα κάνω και όχι να λέω πολλά για μένα. Ο κόσμος γνωρίζει και… με γνωρίζει. Εγώ ζητώ από τους ψηφοφόρους της Αχαΐας να είμαστε μαζί στις 26 Μαΐου σε αυτή τη μάχη συνεχίζοντας μια σχέση τιμής. Εκείνοι ξέρουν πως, αν και θα μπορούσα, προτίμησα να γυρίσω στη δουλειά μου και στην υπηρεσία της κοινωνίας το 2009, παρά να διεκδικήσω θέσεις, οφίτσια και αργομισθίες ως πρώην βουλευτής. Εκείνοι γνωρίζουν πως, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα είμαστε μαζί και στις 27…και στις 3 Ιουνίου με τον νέο Περιφερειάρχη. Αλλά και κάθε μέρα. Όπως όλα αυτά τα χρόνια.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις