ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σιρόπι, μαρμελάδα, κρασί, ξύδι από Κορινθιακή σταφίδα που θα πήγαινε... "χαμένη", στο Patras IQ

Κοινοποίηση
Tweet

Παράγουν προϊόντα προστιθέμενης αξίας

Την Κορινθιακή σταφίδα που θα πήγαινε… «χαμένη», καθώς λόγω μεγέθους δε θα μπορούσε να βγει στο εμπόριο, αξιοποιούν στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πάτρας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Χημείας- Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων.

 

Με διάφορες κατεργασίες χρησιμοποιούν το υποπροϊόν για να δημιουργήσουν προϊόντα προστιθέμενης αξίας όπως σιρόπι, μαρμελάδα, κρασί, ξύδι. Το κρασί είναι συνήθως ξηρό, γλυκό, ημίγλυκο. Τα σιρόπια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο ζάχαρης για διαβητικούς καθώς έχουν χαμηλό γλυκεμικό δείκτη.

Υπάρχει επίσης ένα διαφορετικό πλάνο έρευνας που σχετίζεται με την παραγωγή από το υποπροϊόν της, τυποποίησης της σταφίδας χρησιμοποιώντας ένα βακτήριο το οποίο μπορεί να παράγει βακτηριακή κυτταρίνη και μπορεί να βρει εφαρμογή, στην ιατρική, στα καλλυντικά αλλά και στις βιομηχανίες τροφίμων.

Το ξηρό υπόλειμμά της σταφίδας είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και μετά από κάποιες διεργασίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ρόφημα

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Κοινωνία