Επιστρατεύτηκε μέχρι και εκσκαφέας για να μαζέψει τα καρναβαλικά σκουπίδια...

Κοινοποίηση
Tweet

Στην ουρά της καρναβαλικής παρέλασης ακολουθούσαν κατά πόδας, σάρωτρα, αντλίες νερού και απορριμματοφόρα

Αγώνα δρόμου έδωσαν στην κυριολεξία τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Πατρέων για να μπορέσουν να «συγυρίσουν» και να συμμαζέψουν την πόλη από όλο αυτό τον φόρτο των σκουπιδιών λόγω του τριημέρου της κορύφωσης του καρναβαλιού και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών που είχαν κατακλύσει την πρωτεύουσα του καρναβαλιού την Πάτρα.

Είδαμε στο τέλος ακριβώς της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης της Κυριακής που τελικά κράτησε πάνω από 6 ώρες (διάρκεια ρεκόρ) να ακολουθούν οδοκαθαριστές με σκούπες, υπάλληλοι της καθαριότητας με μάνικα νερού με πίεση αλλά και ολόκληρος εκσκαφέας που «φτυάριζε» στην κυριολεξία τα συσσωρευμένα απορρίμματα κάθε τύπου, από μπουκάλια, κομφετί, σερπαντίνες, χαρτάκια, κ.α. και τα πετούσε σε φορτηγό του τομέα Καθαριότητας. Μάλιστα στην ουρά της παρέλασης μαζί με τα απορριμματοφόρα το thebest.gr είδε και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας Χρήστο Κορδά που επέβλεπε και συντόνισε την «τιτάνια» προσπάθεια.

Πραγματικά στο τέλος κάθε καρναβαλιού καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια ώστε η πόλη να καθαρίσει και να επανέλθει στους κανονικούς της όσο γίνεται ρυθμούς. Είδαμε να γίνεται αποκομιδή και το Σάββατο τόσο το μεσημέρι όσο και αργότερα προκειμένου να φύγουν τα πρώτα σκουπίδια και οι κάδοι να μπορούν να έχουν χωρητικότητα για άλλα ενώ είδαμε μέχρι και αντικατάσταση ολόκληρων κάδων με άλλους.

Φυσικά η προσπάθεια ήταν μεν συντονισμένη και μεγάλη, ωστόσο παρέμειναν και σημεία με σκουπίδια και μπουκάλια (δυστυχώς τα πεταμένα και σε άλλες περιπτώσεις σπασμένα μπουκάλια αποτέλεσαν αιτία μικροτραυματισμών καρναβαλιστών και περαστικών). Επίσης ο Δήμος και ο Τομέας Καθαριότητας θα πρέπει την επόμενη φορά να δει το θέμα των ουρητηρίων. Ίσως θα έπρεπε να έχει τοποθετήσει περισσότερες χημικές τουαλέτες ώστε να αποφύγουμε το φαινόμενο κάποια σημεία του κέντρου της πόλης, δύο μέρες μετά το τέλος του καρναβαλιού να συνεχίζουν να…ζέχνουν.

Πάντως συμπερασματικά η καθαριότητα το πάλεψε με τους εργαζόμενους κι ενώ γύρω η πόλη και οι επισκέπτες γλεντούσαν, οι υπάλληλοι του νευραλγικού και απαιτητικού αυτού τομέα σε κάθε δήμο, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό συμβάλλοντας κι αυτοί στην επιτυχία του φετινού Καρναβαλιού που χαρακτηρίστηκε από τα καλύτερα και πιο προσοδοφόρα στα τελευταία τουλάχιστον χρόνια της κρίσης.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Πατρινό Καρναβάλι 2019