Η καθημερινότητα που επιλέξαμε
Συνηθίζεται με αφορμή μικρό ή μεγάλο γεγονός να έχουμε κοινωνικές αντιδράσεις σε αυτή την πόλη.
Εβαζε κορύνες στους δρόμους ο δήμαρχος νά’σου διάφοροι φορείς να βγαίνουν στα κεραμίδια.
Αντιδρομείται η Κανακάρη; Κοινωνικές ομάδες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.
Βιάζεται μία κοπέλα, δεν λείπουν οι διαδηλώσεις.
Περικόβονται οι συντάξεις, μαζικότατες κινητοποιήσεις στο κέντρο της πόλης.
Είδαμε συγκεντρώσεις για την παγκόσμια ειρήνη, για το κλείσιμο του ηλεκτρικού φωτός, είδαμε συμβολικές και μη κινητοποιήσεις. Και καλά κάναμε και τις είδαμε, και να βλέπουμε κι άλλες.
Μα δεν βρέθηκε ούτε ένας φορέας, ούτε ένας σύλλογος, ούτε μια κοινωνική ομάδα να προκαλέσει μια συμβολική διαμαρτυρία ώστε να απαγορευτεί η είσοδος αυτοκινήτων μέσα στον μόλο της Αγίου Νικολάου;
Τόσο φυσιολογικό θεωρείται;
Και δεν είναι το μόνο. Τα δίκυκλα στο Εσπερο και στην Πλατεία Γεωργίου μονιμοποιήθηκαν, δεν μας ξενίζουν. Ούτε το γεγονός πως δύσκολα μπορεί να διασχίσει κανείς και την οδό Γούναρη.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που σε σύγκριση με τη δεκαετία του 2000, η Πάτρα έχει (κατά τι) λιγότερους κατοίκους, έχει σαφώς λιγότερα ΙΧ, έχει ένα σωρό νέους δρόμους, μα πνίγεται κυκλοφοριακά!
Οχι τόσο λόγο μεγάλου φόρτου κυκκλοφορίας, όσο λόγω έλειψης θέση πάρκινγκ, σε ένα ιστορικό κέντρο, στο οποίο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο (κατασκευή κτιρίων πάρκινγκ).
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr