SPOTLIGHT

/

Κάννες 2018: Μισθολογική ισότητα ζητάει η Σάλμα Χάγιεκ

Κοινοποίηση
Tweet

Στον απόηχο της ηχηρής παρέμβασης 82 γυναικών της 7ης τέχνης κατά των διακρίσεων

Οι ηθοποιοί πρέπει να κάνουν θυσίες και να μειώσουν τις απολαβές τους εάν τάσσονται υπέρ της μισθολογικής ισότητας, είπε από τις Κάννες όπου είναι σε εξέλιξη το 71ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, η διάσημη ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ, στον απόηχο της ηχηρής παρέμβασης 82 γυναικών της 7ης Τέχνης κατά των διακρίσεων στη μεγάλη οθόνη.

«Οι παραγωγοί δεν είναι οι μοναδικοί που πρέπει να αντιδράσουν για να καλυφθεί το μισθολογικό χάσμα. Οι ηθοποιοί» πρέπει επίσης να το κάνουν, επισήμανε η Μεξικανή πρωταγωνίστρια, στο περιθώριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το Σάββατο βρισκόταν μεταξύ των 82 γυναικών που όλες μαζί έστειλαν από το κόκκινο χαλί το μήνυμα της «μισθολογικής ισότητας» (ανάμεσα τους ήταν και η Κέιτ Μπλάνσετ και η θρυλική δημιουργός Ανιές Βαρντά).

«Είναι καιρός πλέον να είναι γενναιόδωροι με τις ηθοποιούς» τόνισε η ίδια συμπληρώνοντας:

«Εάν ο προϋπολογισμός μιας ταινίας ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια δολάρια, ο άνδρας πρωταγωνιστής πρέπει να κατανοήσει ότι ζητώντας αμοιβή ύψους 9,7 εκατομμυρίων, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί η μισθολογική ισότητα».

Πηγή: ΑΠΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight