CULTURE

/

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Τέχνης λεπτομέρειες» με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Στην Αγορά Αργύρη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης των καλλιτεχνών του γνωστού Πατρινού εικαστικού Κωνσταντίνου Αρταβάνη, με γενικό τίτλο «Τέχνης λεπτομέρειες» στην Αγορά Αργύρη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 16 Απριλίου 2018.

Έντονα χρώματα, μοναδικές τεχνικές και πρωτότυπες δημιουργίες ήσαν τα χαρακτηριστικά της ενδιαφέρουσας έκθεσης που αξίζει να σημειωθεί πως θα διαρκέσει έως τα τέλη Απριλίου.

Την έκθεση προλόγισε η Έφη Αναλυτή, πρόεδρος του Συλλόγου Νέων καλλιτεχνών Πάτρας, η οποία εξήρε το ήθος και την ποιότητα του δάσκαλου ζωγραφικής Κωνσταντίνου Αρταβάνη, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος μυεί τους μαθητές του, σε μια αγωγή της αισθητικής και αντίστροφα σε μια αισθητική της αγωγής, κατορθώνοντας με την ακτινοβολία της διδασκαλίας του και το αναμφισβήτητα εικαστικό του ταλέντο να μετατρέψει την παιδευτική του διδασκαλία σε Τέχνη. Γεγονός που αντανακλάται στο άρτιο αισθητικά ύφος που αποπνέει η εικαστική έκφραση κάθε μαθητή - καλλιτέχνη.

Μια αξιόλογη έκθεση, με εικαστική δύναμη, άποψη και αισθητική χάρη που υποβάλλει τον επισκέπτη μέσα από τις βιώσεις, τις συγκινήσεις και τις ψυχοκινητήριες δυνάμεις των δημιουργών και ο επισκέπτης φεύγει από την έκθεση έντονα συγκινημένος και γεμάτος θαυμασμό και αισιοδοξία, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Στην τελετή λήξης της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2018 τρεις πίνακες θα γίνουν δωρεά στους συλλόγους «Άλμα ζωής», «Αγκαλιάζω» και ΕΛΕΑΝΑ.

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι η εφημερίδα «Γνώμη».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες:  Αντωνακοπούλου Κατερίνα, Αποστολοπούλου Μάργια, Αρταβάνης Κωνσταντίνος, Γεωργίου Λουκάς, Γραικούση Χρύσα, Θεοδωρακόπουλος Βασίλης, Θεοδωρίτση Άσπα, Καλλιμάνη Ιωάννα, Καούρη Αντωνία, Κατσαΐτη Δώρα, Κατσαντά Δανάη, Καπνιά Άννα, Λαλιώτη Κυριακή, Μπαμπίλης Γεώργιος (Georgio Babili), Μαυροθαλασσίτη Νικολίτσα, Μαχαίρα Λαμπρινή, Μπαρλή Άννα, Παπαϊωάννου Αναστασία, Παπαϊωάννου Ιωάννα, Πολυδώρου Αγγελική, Πουλή Σοφία, Ροδοθεάτου Μαρία, Σακελλαροπούλου Αναστασία, Σουβαλιώτη Mαριάννα, Στεργιοπούλου Μαρία, Τσόντζορα Βασιλική και Φωτόπουλος Γιώργος.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture