Διαβάστε περισσότερα
Με τις εισηγήσεις των εκτιμητών ακινήτων στα χέρια της η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες που όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην αγορά. Η διαφαινόμενη αύξηση των τιμών της Εφορίας θα φέρει εκτός των άλλων αυξήσεις στους φόρους μεταβίβασης, στις γονικές παροχές, ακόμη και τις δωρέες.
Τέλος οι φθηνές περιοχές στα μάτια της Εφορίας. Ύστερα από πολλά χρόνια η κυβέρνηση σχεδιάζει να σβήσει από τον χάρτη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων τιμές των 550, 600 ακόμη και 700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Κυριακή Αθανασιάδη μιλά για το θέμα
Τα φθηνά ακίνητα θα γίνουν ακριβότερα για την Εφορία, οι φόροι που συνοδεύουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων – αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές – θα τραβήξουν την ανηφόρα ενώ πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν φουσκωμένο ΕΝΦΙΑ.
Με τις εισηγήσεις των εκτιμητών ακινήτων στα χέρια της η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες που όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην αγορά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr