ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δεν κατεβαίνει για Δήμαρχος Πατρέων ο Κ. Σπαρτινός -Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη ΡΑΠ

Κοινοποίηση
Tweet

«Ο ρόλος του βουλευτή δεν μου επιτρέπει να αφοσιωθώ στο Δήμο» λέει στο thebest.gr

Την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα για τον Δημαρχειακό θώκο της Πάτρας ανακοίνωσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός. Ο επικεφαλής της παράταξης ΡΑΠ Ανθρώπινη Πόλη διεκδίκησε τον Δήμο στις προηγούμενες εκλογές.

Σε επικοινωνία που είχε το thebest.gr μαζί του, ο Σπαρτινός ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Ο ρόλος του βουλευτή δεν μου επιτρέπει να αφοσιωθώ στο Δήμο και στην πόλη. Δεν είναι ούτε σωστό ούτε πρέπον να έχω 2 ρόλους, καθώς η παρουσία μου δεν είναι αυτή που θα ήθελα στα Δημοτικά συμβούλια».

Ο Αχαιός βουλευτής μίλησε και για της ζυμώσεις που γίνονται στην παράταξη, ενόψει τον επικειμένων εκλογών αλλά και τις συνεργασίες που είναι στα σκαριά. «Η ΡΑΠ ανοίγεται στην πόλη, με συζητήσεις και ανοίγματα σε άλλες παρατάξεις και φορείς. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει κοινές εκδηλώσεις με άλλες παρατάξεις. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια προγραμματική βάση.

Υπάρχουν κινήσεις για να δημιουργηθεί εύπορο έδαφος και κλίμα για συνεργασία. Ετοιμάζουμε και μια επιστολή για τον πρωθυπουργό με τα πέντε μεγάλα προβλήματα της πόλης.»

Όσον αφορά για το ποιος θα πάρει τη… θέση του και θα διεκδικήσει το χρίσμα με τη ΡΑΠ είτε με έναν νέο ενιαίο φορέα, δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που θα μπορούσαν να ηγηθούν αυτού του εγχειρήματος. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο. Δεν κρύβουμε κάτι, απλά προηγούνται άλλα πράγματα».

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις