ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: 117 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Εμπορο-ζωοπανήγυρη Βουντούχλας που ξεκινά σήμερα!

Κοινοποίηση
Tweet

Από την Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Η Ζωοπανήγυρις της Βουντούχλας που έχει αποτελέσει Πολιτιστικό και Κοινωνικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή του Ερύμανθου στην Αχαΐα, θα πραγματοποιηθεί φέτος το διάστημα από 13 έως και 15 Οκτωβρίου 2017. Στη θέση «Χάνι Βουντούχλας» της Τ.Κ. Ερυμάνθειας, πραγματοποιείται όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ένα από τα πιο γνωστά πανηγύρια της περιοχής, μία γιορτή που οι ρίζες της βρίσκονται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Από το 1901, διεξάγεται η ετήσια εμπορική πανήγυρη του πρώην Δήμου Τριταίας η οποία συστάθηκε με Β.Δ. της 8.1.1901 (ΦΕΚ 8/12.1.1901).

Από Παρασκευή 13 έως και Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, θα διεξαχθεί η «117η Εμπορο-ζωοπανήγυρις Βουντούχλας» και συνιστά τη συνέχεια της παράδοσης μιας ολόκληρης περιοχής μέσα στο χρόνο. Η ζωοπανήγυρη κρατά ακόμα και μετά τόσα χρόνια την παλιά της αίγλη. Κτηνοτρόφοι και γεωργοί συρρέουν στην περιοχή για να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Η διοργάνωση προκαλεί το μεγάλο ενδιαφέρον το μικροπωλητών που συνοδεύουν τους γεωργούς και κτηνοτρόφους οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα και τα ζώα τους.

Για την καλύτερη λειτουργία της διαμορφώθηκε κατάλληλα ο χώρος, έτσι ώστε να χωρίζονται τα ζώα από τα εκθέματα των μικροπωλητών, αλλά και την υπόλοιπη «πραμάτεια» των γεωργών και των κτηνοτρόφων, όχι μόνο για εξασφάλιση υγιεινής αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και θα λειτουργεί από 10:00 το πρωί έως αργά το βράδυ, ενώ καθημερινά οι ταβέρνες διαθέτουν παραδοσιακά το ψητό γουρουνόπουλο και ορχήστρες δημοτικής μουσικής.

Το Σάββατο 14 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη για τους μικρούς μας φίλους, ενώ τα Χορευτικά τμήματα από Δ.Ε. Τριταίας, Δεμένικα & Δ. Πατρέων θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες παραδοσιακούς & λαϊκούς χορούς.

*Στη φωτ. ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις