ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στο Μάτι: Έφεση για τις ποινές και τις αθωώσεις ετοιμάζουν οι συγγενείς των θυμάτων

Κοινοποίηση
Tweet

Παρέμβαση από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου με στόχο να μπορεί να προσδιοριστεί έως τον Ιούνιο η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η κατάθεση αιτήματος έφεσης κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στη δίκη για τη Φωτιά στο Μάτι.

Αυτό, όχι μόνο επειδή σήμερα αναμένεται η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα, να ζητήσει από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, Χριστόφορο Λινό, να επισπευθεί η καθαρογραφή της απόφασης ώστε να «τρέξει» η δίκη σε δεύτερο βαθμό για να μην παραγραφούν τα αδικήματα και να ερευνηθεί εάν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης ως προς τις αθωώσεις των εμπλεκομένων στην τραγωδία, αλλά και επειδή οι συνήγοροι των συγγενών των 104 θυμάτων της πυρκαγιάς και οι εγκαυματίες της 23ης Ιουλίου 2018 πρόκειται να καταθέσουν αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση για τις ποινές αλλά και τις αθωώσεις των κατηγορουμένων.

Η πολύκροτη δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι τέλειωσε χθες, με τους συγγενείς των θυμάτων να ξεσπούν με οργή στο άκουσμα των ποινών.

Ιδιαίτερα όταν ανακοινώθηκε ότι οι έξι ένοχοι θα αφεθούν ελεύθεροι, εξαγοράζοντας τις ποινές τους, κάποιοι εκ των συγγενών προχώρησαν σε έντονες αποδοκιμασίες μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ μάλιστα κάποιοι εκ των συγγενών πέταξαν καρέκλες, φωνάζοντας «ξεφτίλες» προς τους δικαστές που αποχωρούσαν από την έδρα.

 

 

Στόχος είναι τον Ιούνιο η Εισαγγελία να βρίσκεται σε θέση να προσδιορίσει τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για όσους καταδικασθέντες ασκήσουν έφεση και για όσους όσους αθωωθέντες γίνουν δεκτά τα αιτήματα έφεσης από νεκρούς και εγκαυματίες της εθνικής τραγωδίας –πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια από αυτή.

Νωρίτερα, θα ζητηθεί η πρόεδρος του δικαστηρίου που εκδίκασε την απόφαση να απαλλαγεί από άλλα καθήκοντα, ώστε να ασχοληθεί αποκλειστικά τον ερχόμενο μήνα με τη σύνταξη του σκεπτικού της απόφασης και των πρακτικών της δίκης.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις