ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον Εισαγγελέα για παράνομη χωματερή δίπλα στη Λιμνοθάλασσα προσφεύγει ο Δήμος Μεσολογγίου

Κοινοποίηση
Tweet

"Η κατάσταση ομολογουμένως είναι τραγική", δηλώνει ο Δήμαρχος

Τις ελπίδες του στην Εισαγγελία εναποθέτει ο Δήμος Μεσολογγίου για την χωματερή που λειτουργεί σε απόσταση αναπνοής από τη Λιμνοθάλασσα η οποία ως γνωστόν έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και προστατεύεται από την κοινοτική οδηγία 79/409! Σύμφωνα με καταγγελίες της Δημοτικής Αρχής, Ρομά που διαμένουν στον οικισμό πέριξ της λιμνοθάλασσας, πετούν κάθε λογής σκουπίδια και μπάζα στην περιοχή, η οποία έχει μετατραπεί ούτε λίγο ούτε πολύ σε χωματερή.

Παρά το γεγονός όμως ότι αρμόδια συνεργεία του Δήμου ανά τακτά χρονικά διαστήματα επεμβαίνουν καθαρίζοντας το χώρο, η κατάσταση συνεχίζει να υφίσταται και έτσι ελήφθη απόφαση για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Έτσι, προ ημερών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας καταγγέλλοντας την ύπαρξη της χωματερής, ζητώντας ουσιαστικά άμεσα και δραστικά μέτρα, ώστε η κατάσταση αυτή να λάβει τέλος.

«Στις 21 του μήνα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα καταθέσει στην Εισαγγελία. Παρά τις συχνές μας παρεμβάσεις η κατάσταση δεν μεταβάλλεται και για το λόγο αυτό αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για ομάδες Ρομά οι οποίοι διαμένουν στο οικισμό κοντά στη Λιμνοθάλασσα. Η κατάσταση ομολογουμένως είναι τραγική» δηλώνει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

Την ίδια στιγμή, ο εν λόγω σκουπιδότοπος που έχει δημιουργηθεί, έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των κατοίκων της περιοχής, που πολύ πιθανό είναι να αποτελεί υγειονομική «βόμβα».

 

ΠΗΓΗ: sinidisi.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις