ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύσκεψη φορέων για τη βιωσιμότητα του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου Πάτρας

Κοινοποίηση
Tweet

Μειώσεις σε μισθούς

Η βιωσιμότητα του Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείου Πάτρας απασχόλησε τη σύσκεψη φορεών που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας:

"Σήμερα 17/07/2017 πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη Φορέων, κατόπιν πρωτοβουλίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, με θέμα τη βιωσιμότητα της «Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας και Χρόνιων Παθήσεων (τέως Πτωχοκομείο Πατρών “Ο Απόστολος Ανδρέας”)» και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων χωρίς μισθολογικές βλαπτικές μεταβολές.

Στη Σύσκεψη παρευρέθηκαν η πρώην Υπουργός Παιδείας και Βουλευτής Ν. Αχαΐας, κα Σία Αναγνωστοπούλου, ο Βουλευτής Ν. Αχαΐας, κ. Ανδρέας Ριζούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, κ. Δημήτριος Δριβίλας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Τοπικής Οικονομίας, κος Παναγιώτης Μελάς, εκπρόσωποι των Βουλευτών Ν. Αχαΐας κ. Κώστα Σπαρτινού, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη και κ. Ιάσωνα Φωτήλα, μέλη της Διοίκησης του Κωνσταντοπούλειου Οίκου Ευγηρίας, η Πρόεδρος κα Αναστασία Ταβουλάρη, ο κ. Δημήτριος Μποϊλές, ο κ. Μαυροειδής και ο Διευθυντής κ. Σολωμός και ο κ. Ιωάννης Πορφύρης από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης ΜΟΦΗ Κωνσταντοπούλειου Οίκου «Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη».

Επισημάνθηκε ότι όλα τα Ιδρύματα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω της φορολογίας, του ΕΝΦΙΑ και της ελλιπούς χρηματοδότησης τους από το 2013.

Η μη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος η οποία είναι αρκετά υψηλή και η μη είσπραξη μισθωμάτων από κτίρια «φιλέτα» της πόλης οδήγησαν το Ίδρυμα σε οικονομικό τέλμα.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι η Διοίκηση του οίκου Ευγηρίας θα μπορούσε να έχει ενεργοποιηθεί πολύ νωρίτερα και να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να μην φτάσουν στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος και να αποφασίσουν για τους εργαζόμενους, για αυτούς χωρίς αυτούς, με μείωση των μισθοδοσιών κλιμακωτά μέχρι 50%.

Επίσης, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι εάν είχαν υλοποιηθεί οι προτάσεις που είχαν καταθέσει δεν θα βρισκόντουσαν στη δυσμενή θέση που βρίσκονται σήμερα, ούτε το Ίδρυμα θα αντιμετώπιζε το ίδιο μέγεθος προβλημάτων.

Από τη πλευρά της η Διοίκηση έχει αναθέσει τη μελέτη βιωσιμότητας του Ιδρύματος σε εξωτερικούς συμβούλους, καθώς και τον υπολογισμό των μισθοδοσιών των εργαζομένων, ενώ υπάρχει τμήμα Λογιστηρίου στο Ίδρυμα. Η έκθεση των εξωτερικών συμβούλων καταλήγει στη μείωση των μισθών ως μοναδική λύση για την επίλυση του προβλήματος. Οξύμωρο μάλιστα αποτελεί το γεγονός των προσλήψεων τη στιγμή που η Διοίκηση γνωρίζει το έλλειμμα που υπάρχει. Οι επιλογές της Διοίκησης βρίσκουν αντίθετους όλους τους εργαζόμενους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ζήτησε μετά τη συνάντηση με το Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, κο Α. Νεφελούδη άμεση σύγκλιση τριμερούς συμφιλιωτικής υπό την Προεδρεία της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Θ. Φωτίου, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη μισθολογική ακεραιότητα των εργαζομένων, η οποία εκκρεμεί μέχρι και σήμερα.

Ζητάμε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται βάσει ΚΥΑ όπως γινόταν και στο παρελθόν, να υπάρξει άμεσα Νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά των κρατικών επιχορηγήσεων, όπου έγιναν μειώσεις κατά την τελευταία 5ετία, αλλά και για την υψηλή φορολογία που καλείται να καταβάλει το Ίδρυμα (ΕΝΦΙΑ) για την ακίνητη περιουσία του που προέρχεται και από δωρεές".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις