ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσηλεία σε συνθήκες Σαχάρας στο ΠΓΝΠ - Εκτός λειτουργίας πολλά κλιματιστικά - Ασθενείς και συνοδοί "παλεύουν" τη ζέστη με ανεμιστήρες - ΦΩΤΟ

Πομώνης Γιάννης
giannispomonis@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε τις εικόνες

Ψηνονται εν μέσω καύσωνα οι νοσηλευόμενοι σε διάφορες κλινικές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Τι και αν ο υδράργυρος φλερταρει με τους 40 βαθμούς κελσίου, τα κλιματιστικά σε πολλά δωμάτια και κλινικές δεν λειτουργουν, με αποτελεσμα, ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό να ζουν σε συνθηκες... υποσαχάριας χώρας!

Μπορεί απο τα τέλη Ιουνίου να έχει γινει γνωστό ότι τα νοσοκομεία στην χώρα... βράζουν, καθώς σε πολλά ο κλιματισμός δεν λειτουργεί, όμως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα για την επισκευή ή συντήρησή τους!

Οι φωτογραφίες του άρθρου έχουν τραβηχτεί από τους ίδιους τους συνοδούς αλλά και ασθενείς που υποφέρουν εκτός των άλλων και από την αφόρητη ζέστη στους θαλάμους τους. Έχουν φωτογραφήσει τους ανεμιστήρες σε διαφορετικά δωμάτια για να δείξουν πόσο έντονο είναι το πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό παραδειγμα το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ριο, όπου οι ασθενείς, προσπαθούν να βρουν την υγειά τους, εν μέσω καύσωνα. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων της Ζακύνθου, Διονύσης Κόμης, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο πλερό της ηλικιωμένης μητέρας του, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η ηλικιωμένη γυναίκα, είναι απεριγραπτη. Προοσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αφόρητη ζέστη με την ενοίκιαση ανεμιστήρα αλλά και πάλι, αναδεύουν τον ζεστό αέρα!

Οπως δήλωσε ο κ. Κόμης στο thebest.gr και στο ΙΟΝΙΑΝ, η ίδια εικόνα επικρατεί και σε άλλους θαλάμους και κλινικές του νοσοκομείου. Μάλιστα αποτελεί και πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των ασθενών και των συνοδών , καθως το να βρει κάποιος δωμάτιο με κλιματιστικό που να δουλευεί αντιστοιχεί με... τζακ ποτ στο τζόκερ!

Κατω από τις ίδιες συνθηκες φυσικά εργάζεται και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, με τις συνθήκες αυτές να δυσκολεύουν ακόμη περισσοτερο το έργο τους.

Αντίστοιχα προβλήματα στην ευρυτερη περιχή έχουν εντοπιστεί και στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, Πρεβεζας, Λευκάδας και στην Αμαλιάδα...

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις