WELL BEING

/

Πάτρα: "Εθελοντικές δράσεις στο χώρο της υγείας και Ανάπτυξη" στο 5ο Forum Υγείας - ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 19 Μαΐου

Στις 19 Μαΐου στo πλαίσιo του 5ου Forum Υγείας, που οργανώνει κάθε χρόνο ο εκδότης κ. Παναγιώτης Γιαλένιος, της εβδομαδιαίας εφημερίδας ‘’Σύμβουλος Επιχειρήσεων’’, έγινε η ημερίδα στο ξενοδοχείο Πάτρα Παλλάς με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συμμετείχαν στην εκδήλωση με το γενικό τίτλο ‘’Εθελοντικές δράσεις στο χώρο της υγείας και Ανάπτυξη’’ και είχαν προσκαλέσει  προς τούτο να λάβουν μέρος και να μιλήσουν, 1) τον κ. Λευτέρη Πολυκρέτη για την εθελοντική αιμοδοσία στην περιοχή μας, 2) τον κ. Ευάγγελο Μακρή για τα τροχαία ατυχήματα, ως εκπρόσωπο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ‘’Πάνος Μυλωνάς’’. Επίσης μίλησαν ο ψυχολόγος κ. Εμμανουήλ Σουρής, ως εκπρόσωπος της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας, ΚΕΚΟΙΨΥ με θέμα ‘’Γραμμή αντι-αυτοκτονικότητας’’ , ο κ. Δημήτρης Δανίκας για τη βρουκέλωση ως εκπρόσωπος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και η κα. Μιλολιδάκη, γεωπόνος για την ‘’Ελονοσία’’ ως εκπρόσωπος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας (Κ.Υ.Χ.) κ. Γρηγόρης Αλόκριος,  μέλος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κ.Υ.Χ., μίλησε για λογαριασμό του Συλλόγου με θέμα: ‘’Η προσφορά του εθελοντικού κινήματος στην ανάπτυξη της υγείας’’ .

Αρχικά ανεφέρθη στο ποσοστό των εθελοντών των διαφόρων κρατών της Ευρώπης σε σύγκριση με την Ελλάδα, η  οποία σαφώς υπολείπεται. Υπάρχουν δηλαδή Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες φτάνουν σε υψηλά ποσοστά εθελοντισμού, υπερβαίνουν το 50% του πληθυσμού, ενώ στην Ελλάδα με δυσκολία το ποσοστό αυτό φτάνει το 10% ! Ωστόσο είπε, στην περιοχή υγειονομικής ευθύνης του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας δραστηριοποιούνται μεταξύ των άλλων φορέων και δύο πολύ ενεργείς Σύλλογοι, οι οποίοι ξεπήδησαν από το Πρωτοβάθμιο Υγειονομικό ίδρυμα πριν από 26-27 χρόνια, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος. Ο  δεύτερος όπως είπε, με προσκάλεσε στη σημερινή ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ‘’για να παρουσιάσω το πλούσιο και συνάμα δύσκολο έργο, που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια στα θέματα προαγωγής της υγείας & προστασίας του περιβάλλοντος. Ένας Σύλλογος, ο οποίος είχε να αντιπαρέλθει πλείστα όσα αντίστοιχα προβλήματα και πάνω από όλα να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, στο δύσκολο τομέα της πρόληψης, ώστε να μειωθεί η νοσηρότητα, η θνησιμότητα, η πολυφαρμακία και η κάθε είδους ιατρική παρέμβαση.’’

Ανεφέρθη πολύ σύντομα στις καινοτόμες δράσεις του Συλλόγου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του, οι οποίοι αποβλέπουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής του Κ.Υ.Χ. (τέως Δήμοι Φαρρών, Μεσσάτιδος κ.α.) και να συμβάλλει έτσι στη γενικότερη ανάπτυξη των παραγωγικών τάξεων, μέσα σε ένα φυσικό καθαρό περιβάλλον.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Αντώνης Χαροκόπος, η Δ/ντρια της Διεύθυνσης Υγείας κα. Σοφία Συμεωνίδου και η Πρόεδρος του Ιδρύματος ‘’Παναγία Ελεούσα’’ κα. Διονυσία Σιαμαντά".

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being