Από τις ζημιές εξαιτίας των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων
Με δικά τους έξοδα και αποκλειστική προσωπική εργασία, επισκευάζουν τις ζημιές στους αγροτικούς δρόμους της περιοχής τους, οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Χειμαδιού. Οι πολίτες πήραν την απόφαση να σταματήσουν πλέον να ζητούν από την τοπική αυτοδιοίκηση να τα πραγματοποιήσει.
Μέχρι και χθες οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, για να καταφέρουν να φτάσουν στις περιουσίες τους, έπρεπε πρώτα να «κάνουν τον σταυρό τους», καθώς στο σύνολό της η αγροτική οδοποιία είχε καταστραφεί με αποτέλεσμα η πρόσβαση στους δρόμους να είναι αρκετά επικίνδυνη ακόμα και για τα αγροτικά μηχανήματα (τρακτέρ).
Πρόσφατα η κατάσταση επιδεινώθηκε και η τεράστια καταστροφή που υπέστη η αγροτική οδοποιία στην τοπική κοινότητα Χειμαδιού, εξαιτίας των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων αλλά και της μη συντήρησης του αγροτικού δικτύου.
Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου και κάτοικοι της κοινότητας, το προηγούμενο διάστημα μηχανήματα του δήμου Πύργου, είχαν προχωρήσει στην αποκατάσταση ορισμένων σημείων που είχαν υποστεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία, ωστόσο οι παρεμβάσεις αυτές δεν ήταν αρκετές ώστε να αποκατασταθούν στο σύνολό τους οι αγροτικοί δρόμοι, με αποτέλεσμα αρκετές περιουσίες και καλλιέργειες να μην έχουν πρόσβαση.
Έτσι και με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν και που έχουν ως συνέπεια την έλλειψη κονδυλίων για αποκατάσταση των ζημιών της αγροτικής οδοποιίας, οι κάτοικοι του Χειμαδιού, αποφάσισαν να προχωρήσουν με δικά τους έξοδα στη συντήρηση του αγροτικού δικτύου, επισκευάζοντας τους δρόμους.
Με προσωπική εργασία και δικά τους έξοδα, πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να μπορούν να φτάνουν στα χωράφια τους χωρίς τον κίνδυνο να «παραμονεύει».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr