ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ι. Φωτήλας: «Εντυπωσιάζει η κυβέρνηση με την ευκολία της στα ψέματα»

Κοινοποίηση
Tweet

Ο μόνος στόχος της τωρινής κυβέρνησης είναι η περαιτέρω παραμονή στην εξουσία, είπε ο κ. Φωτήλας

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτή Αχαΐας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του BLUE SKY «Παρεμβάσεις» με τον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο, το βράδυ της Τρίτης 17 Ιανουαρίου και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής.

-              Αυτή η κυβέρνηση παρουσιάζει μια ανικανότητα στη διακυβέρνηση αλλά μια απίστευτη ικανότητα/ ευκολία στα ψέματα σε όλους τους τομείς εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ο μόνος της στόχος είναι η περαιτέρω παραμονή στην εξουσία.

-              Ακόμη και εάν καταφέρει αυτή η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση, θα έχει δεσμεύσει την επόμενη σε μια σειρά από δυσβάστακτα μέτρα.

-              Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι σήμερα θεσμικά προστατεύεται η πρώτη κατοικία δεν ισχύει - απλώς δεν πωλείται το δάνειο σε ξένο fund.

-              Η ανάπτυξη δε σχετίζεται άμεσα με το πλεόνασμα. Για παράδειγμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη μια φορολογεί και από την άλλη δεν πληρώνει κανέναν με αποτέλεσμα να δημιουργεί κάποιο πλεόνασμα, το οποίο είναι ψευδές. Οι προϋποθέσεις για την πραγματική ανάπτυξη – μείωση ανεργίας, αύξηση του επιχειρείν - όχι μόνο δε δημιουργούνται αλλά εξαφανίζονται και όσες υπήρχαν.

-              Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βασίστηκε στο γεγονός ότι από τις αρχές του 2017 θα είχε κλείσει η αξιολόγηση και η Ελλάδα θα είχε μπει στην ποσοτική χαλάρωση – κάτι που δεν συνέβη και δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο. Αποτέλεσμα: ο εκ νέου στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=rGx7UXuQ--4&feature=youtu.be

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις