Τι είχαν ψηφίσει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Η τελευταία πράξη του θέματος που αφορά στην κοπή της κουκουναριάς στην είσοδο της Αρόης, γράφεται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. Το θέμα έχει εγγραφεί 13ο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, όπου και θα επικυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας του Δήμου, αλλά και του Ανατολικού Διαμερίσματος για κοπή του δέντρου για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οδηγών.
Και όλα αυτά, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, της Οικολογικής Κίνησης και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, οι οποίοι ζητούν να μην κοπεί το δέντρο, χαρακτηρίζοντας το ως έμβλημα της συνοικίας.
Μιλώντας στο thebest.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, σημείωσε πως δεν μπορεί να κατανοήσει τις αντιδράσεις για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως είπε, δεν πρόκειται για κάποιο αιωνόβιο δέντρο.
Ο κ. Στάμος χαρακτήρισε ως «τεχνικά μη εφικτή» τη λύση που προτείνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων για τη δημιουργία γέφυρας στο σημείο, καθώς όπως είπε – επικαλούμενος για τη γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου – προβλέπονται απαγορεύονται στην οδοποιία και θα καταστήσει αδύνατη τη διέλευση λεωφορείου, ενώ θα είναι οι εναλλαγές των κλίσεων πολύ πιο επικίνδυνες απó την υπάρχουσα κατάσταση για τα δίτροχα με τα οποία παρατηρούνται επανειλημμένα ατυχήματα.
Μάλιστα, ο κ. Στάμος επικαλέστηκε και την ομόφωνη απόφαση του Ανατολικού Διαμερίσματος, η οποία τάσσεται υπέρ της κοπής του δέντρου, ενώ σε αυτή προβλέπεται και η φύτευση 40 δέντρων στην περιοχή.
Η στάση της αντιπολίτευσης
Ενδεικτικό της στάσης που θα τηρήσουν σήμερα οι δημοτικές παρατάξεις, αποτελεί η ψηφοφορία στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, στις 25 Ιουλίου του 2016, όπου και ελήφθη η απόφαση να προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η κοπή του δέντρου.
Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά, τα οποία έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, κατά της κοπής του δέντρου, ψήφισε η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα, ενώ οι Χρήστος Μπακαλάρος και Γιώργος Καυκάς από την παράταξη Χριστόπουλου, απείχαν από την ψηφοφορία.
Το ίδιο έπραξε και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα πρακτικά της Επιτροπής, στη συνεδρίαση δεν προσήλθε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα η δική μας πόλη» και τακτικό μέλος της Επιτροπής, Νίκος Τζανάκος.
Να σημειωθεί ότι με πρόσφατη παρέμβασή του ο κ. Τζανάκος έχει ζητήσει να βρεθεί με κάθε τρόπο λύση, ώστε να σωθεί η κουκουναριά της Αρόης.
Στάση αναμονής τηρεί η δημοτική παράταξη «Τώρα, για την Πάτρα» του Γιάννη Δημαρά. Μιλώντας στο thebest.gr, ο επικεφαλής της στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρέας Φίλιας, δήλωσε ότι δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν και περιμένουν τα όσα θα ακουστούν στο Σώμα – καθώς η παράταξη δεν συμμετέχει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής – κυρίως από τους επιστημονικούς φορείς που διαφωνούν με την κοπή του δέντρου.
«Εμείς δεν θέλουμε να κοπεί το δέντρο αν διασφαλίζεται επιστημονικά μια λύση και περιμένουμε να ακούσουμε γιατί ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων προτείνει τη διατήρηση του δέντρου, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, την κοπή του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλιας.
Η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα» Βίβιαν Σαμούρη, η οποία ταλαιπωρείται από μια ίωση, δεν γνωρίζει εάν τελικά παραστεί στη συνεδρίαση. Ωστόσο, όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr, το δέντρο στην Αρόη όλοι το θέλουμε, ωστόσο πρέπει να δούμε και την πρακτική πλευρά του θέματος, καθώς στο σημείο γίνονται πολλά ατυχήματα.
Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ», Θεόδωρος Ντρίνιας, έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης του δέντρου.
Το πρακτικό της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, όπως έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr