ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι-Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι-Κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές-ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Σε ξενοδοχεία κοιμήθηκαν πληγέντες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, η οποία επλήγη ιδιαίτερα από την κακοκαιρία του Σαββάτου αναφέρει το onairnews.gr .Νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο, ενώ αμέσως μετά τα τρία κλιμάκια τα οποία συστάθηκαν για τις απαραίτητες αυτοψίες αλλά και καταγραφές των ζημιών σε όλη την έκταση του Δήμου, έχουν ήδη αναχωρήσει ξεκινώντας από τον αστικό χώρο της πόλης του Μεσολογγίου.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Σπ. Καρβέλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο 24 Οκτωβρίου το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και το 5ο Νηπιαγωγείο, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τα χθεσινά έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή ευθύνης των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αν. Σκαρμούτσου.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 170 οικίες έχουν πληγεί στον Δήμο Μεσολογγίου από την χθεσινή καταιγίδα.Στα ξενοδοχεία της πόλης χθες φιλοξενήθηκαν 15 οικογένειες ενώ σήμερα ο δήμος θα προσφέρει φαγητό στους πληγέντες.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν κοιμήθηκαν όλο το βράδυ και προσπαθούσαν να βγάλουν τα νερά και να καθαρίσουν τις περιουσίες τους.Όλοι φοβούνται τον χειμώνα που έρχεται και ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην ξαναγίνει αυτή η καταστροφή θα αντιμετωπίσουν πάλι ίδιες καταστάσεις .

Το πρωί στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε  έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς επίσης και  των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων στην οποία ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ.Νίκος Καράπανος ζήτησε να συγκροτηθούν κλιμάκια σε όλο τον δήμο Μεσολογγίου προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές.Επίσης ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την ώρα και ζήτησε από τους προέδρους των κοινοτήτων να αναφέρουν άμεσα σε ποια σημεία πρέπει να παρέμβει ο δήμος ώστε να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις