Καλεί και τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πράξουν το ίδιο
Ανακοίνωση σχετικά με την παραπομπή του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη εξέδωσε η παράταξη "Ανυπότακτη πολιτεία" του Χρήστου Πατούχα. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Διαβάσαμε την είδηση για την παραπομπή του Δημάρχου Πατρέων στο Δικαστήριο για παραλείψεις του στην εξυπηρέτηση του κόμματος της «Χρυσής Αυγής».
Είναι απολύτως προφανές και αυτονόητο, ότι θα είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής. Εκτιμούμε ότι το ίδιο θα κάνουν και οι λοιπές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν είναι ένα τυπικό θέμα, «να υπερασπίσουμε τον Δήμαρχο μας», είναι ουσία αφοσίωσης στα δημοκρατικά ιδανικά, υπεράσπισης των θυμάτων του φασισμού και του ναζισμού, υπεράσπισης των θυμάτων της ίδιας της «Χρυσής Αυγής», από την εγκληματική παρακρατική της δράση. Και όσο η δράση αυτή μένει στο απυρόβλητο, τόσο τα ιδεολογικά φασιστικά κρούσματα θα πληθαίνουν, όπως στο Ωραιόκαστρο και αλλού.
Δεν πρέπει δε να παραγνωρίσουμε, την Κυβερνητική, πιστεύουμε μόνο αφελή, τυπολατρία, δια των γνωστών δηλώσεων Βούτση. Ο οποίος ευθέως «διευκόλυνε» την «Χρυσή Αυγή», για να προχωρήσει στην δίωξη του Δημάρχου. Την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι αυτής της οργάνωσης είναι ελεύθεροι, η δίκη τους δεν έχει τελειώσει και η Δικαιοσύνη επιδεικνύει ασυγχώρητη οκνηρία.
Κανένας δημοκρατικός συμπολίτης μας, κανένας δημοκρατικός άνθρωπος, δεν εγκρίνει την πρακτική αυτή. Καταδικάζουν όλοι την εγκληματική φασιστική δράση των απογόνων των μαυραγοριτών της κατοχής, των βολεμένων της χούντας".
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr