CULTURE

/

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Α. Τερζής απαντά στην Χ. Καρλιαύτη: Είναι λυπηρό, δεν αντιλαμβάνεται ορθά τα οικονομικά του θεάτρου

Κοινοποίηση
Tweet

Επίσης τονίζει ότι όλες οι προσλήψεις στο θέατρο έχουν υλοποιηθεί μετά από ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ

Συνεχίζει ν’ απασχολεί τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο το θέμα του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας και η σχολή δραματικής τέχνης και οι αλλαγές που αναμένεται να δρομολογηθούν τη νέα περίοδο.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Ανδρέας Τερζής απέστειλε απαντητική επιστολή σε δημοσίευμα του σάιτ patranews, με τίτλο “Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κατράκη” που περιλαμβάνει δηλώσεις του μέλους του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Χαριτίνης Καρλιαύτη.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Τερζή.

Είναι πραγματικά λυπηρό για την πόλη μας να εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. η προηγούμενη Δημοτική Αρχή (ΔΑ) από μέλος που δεν αντιλαμβάνεται ορθά τα οικονομικά του θεάτρου και ενημερώνει τον Πατραϊκό λαό με παραπλανητικές πληροφορίες. Η κ. Καρλιαύτη όφειλε να γνωρίζει και να διευκρινίσει ότι στους προϋπολογισμούς των  οικονομικών ετών 2015 και 2016 γίνεται απεικόνιση των κρατήσεων, οι οποίες ανέρχονται περίπου στο ποσό των 400.000,00€ για το 2015 και 500.000,00€ για το 2016.

Επίσης θα πρέπει να θυμηθεί το μέλος του ΔΣ, ότι η πρώτη «εκτόξευση» του προϋπολογισμού συνέβη με τον προϋπολογισμό του 2015 που συντάχθηκε από τον προηγούμενο καλλιτεχνικό διευθυντή, κ. Αμπαζή. Ακόμα είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι το προϋπολογισμένο ποσό του φετινού έτους που αναφέρει η κ. Καρλιαύτη στην πρόσφατη συνέντευξή της, στο patranews είναι καθαρά λογιστικό.

Σύμφωνα με τα μέχρι αυτή την στιγμή πεπραγμένα και με δεδομένο πως ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων έχουν πραγματοποιηθεί, διαφαίνεται πως  στην πραγματικότητα δεν θα ξεπεράσει το ποσό του 1.350.000,00€. Ποσό σχεδόν ίδιο με αυτό των ετών 2013 και 2014 και λίγο μικρότερο από αυτό του προηγούμενου έτους.

Στην ίδια συνέντευξη γίνεται λόγος για «τακτοποίηση ημετέρων» από τον καλλιτεχνικό διευθυντή. Απλώς να της θυμίσω ότι όλες οι προσλήψεις στο θέατρο έχουν υλοποιηθεί μετά από ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ στα οποία συμμετείχε και η ίδια.

Κλείνοντας την σύντομη αυτή απάντησή μου να αναφέρω ότι ο φετινός (πρακτικά ίδιος με τα προηγούμενα έτη) προϋπολογισμός κάλυψε και τα έξοδα του «Άρματος Θέσπιδος» με το οποίο το θέατρο έφτασε στις περισσότερες γειτονιές της πόλης μας και σε αρκετές κωμοπόλεις και χωριά του νομού μας και γειτονικών νομών και γενικότερα σε όλους αυτούς που είχαν αποκλείσει οι προηγούμενες ΔΑ.

*Στη φωτ. ο κ. Τερζής με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου Κώστα Καζάκο.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture