Πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους γύρω δρόμους
Με λαμπρότητα τιμήθηκε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή 26 και 27 Μαΐου 2016, η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στον ομώνυμο ιερό ναό που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου στην Πάτρα.
Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Οσίου Ιωάννου καθώς και της θήκης με το Σκουφάκι και την Ζώνη του. Της Λιτανευτικής πομπής προηγούνταν η Δημοτική Μουσική, οι Ιερόπαιδες, Μυροφόρες, τα 2 παιδικά χορευτικά του Συλλόγου μας καθώς και το χορευτικό τμήμα ενηλίκων της ενορίας.
Μετά το πέρας της Λιτανείας τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης παρουσίασαν στο προαύλιο χώρου του Ιερού Ναού ένα πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους πιστούς, προβάλλοντας την παράδοση μας. Χαρακτηριστικά το χορευτικό τμήμα ενηλίκων χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Καππαδοκίας, ενώ τα παιδικά χορευτικά απέδωσαν νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς.
*Στον εσπερινό και παράκληση προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr