Άκαρπη η συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εξέφρασαν εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.
«Καλούμε τον αγροτικό κόσμο της χώρας να στήσει μπλόκα παντού για να μην περάσουν τα καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο υπουργός δεν δέχθηκε κανένα από τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων, είναι η απόσυρση της ρύθμισης που προβλέπει την ανάκτηση 320 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στους αγρότες ως αποζημίωση το 2008-2009 και κρίθηκαν ως παράνομες ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η θέσπιση αφορολόγητου ορίου 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και η μη αύξηση των εισφορών τους στον ΟΓΑ.
«Επιβάλλεται ο καθένας που δε μπορεί να παράγει να βγει στα μπλόκα» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, συμπληρώνοντας «δεν δώσαμε καμία λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για τον αφανισμό των αγροτών».
«Δεν υπάρχει θέληση και διάθεση για τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι να δοθούν ουσιαστικές λύσεις» ανέφερε ο Κώστας Τζέλλας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.
Ο υπουργός, αφού επισήμανε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, σημείωσε ότι υπήρχε κατανόηση σε πολλά ζητήματα αλλά όχι και ταύτιση απόψεων για την επίλυση των προβλημάτων του χώρου.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr