Στον "αέρα" η Ελλάδα
Μηνύματα από μία σειρά κρατών μελών σχετικά με το σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν φτάνουν στην Αθήνα καθώς υπάρχει η διάχυτη εντύπωση ότι η χώρα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και αργοπορεί και στην εφαρμογή τους.
Αυτό το βαρύ κλίμα κυριαρχούσε και στην χθεσινή εβδομαδιαία συνάντηση των Ευρωπαίων Επιτρόπων που σύμφωνα με συμμετέχοντες έφερνε μνήμες της ατμόσφαιρας που κυριαρχούσε στο κτίριο της Επιτροπής το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με έγγραφο του Συμβουλίου που διέρρευσε στον Τύπο χθες το βράδυ, κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων που εξελίσσεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων όχι μόνο η προσωρινή εξάμηνη έξοδος από την Σένγκεν αλλά και έξοδος μέχρι και δύο χρόνια σε περίπτωση που εντοπιστούν “σοβαρές ελλείψεις”.
Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει ότι όταν τίθενται σε κίνδυνο τα εσωτερικά σύνορα, “και στο βαθμό που οι έκτακτες περιστάσεις που συνιστούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια εντός του χώρου χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα ή εντός τμημάτων αυτών, η προθεσμία για την επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα μπορεί να παραταθεί μέχρι ένα ανώτατο συνολικό όριο των δύο ετών.”
Στο έγγραφο δεν αναφέρεται συγκεκριμένα η Ελλάδα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η χώρα μας είναι ο "αδύναμος κρίκος".
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr