ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φονικός σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη Χιλή - Τσουνάμι έπληξαν παραλιακές πόλεις

Κοινοποίηση
Tweet

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, «χτύπησε» την πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Οι αρχές της Χιλής, του Περού, αλλά και της αμερικανικής πολιτείας Χαβάης, προειδοποιήθηκαν για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι. Μέχρι στιγμής μεγάλα κύματα έχουν πλήξει παραλιακές πόλεις.

Χιλιανός αξιωματούχος που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός που έγινε στις 02:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χιλής και εστιακό βάθος 12,6 χιλιομέτρων. Ακολούθησαν δυο σεισμικές δονήσεις 6,2 και 6,4 βαθμών.Ο σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος που σημειώνεται εδώ και πέντε χρόνια. Η Χιλή είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές στον πλανήτη. Τον Φεβρουάριο του 2010, σεισμός 8,8 βαθμών σημειώθηκε στη χώρα. Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις