CULTURE

/

Συναυλία - αφιέρωμα στον Χατζιδάκι με την Φωτεινή Σαμαρά και την Πέμη Ζούνη

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 στην αίθουσα του Ωδείου της Φιλαρμονικής στην Πάτρα

Ο όμιλος ''INNER WHEEL Πατρών, Βορρά, Ρίου'’, ακολουθώντας το κοινωνικό πρόγραμμα του διεθνούς  Inner Wheel για στήριξη στα παιδιά (happier futures)  θα φιλοξενήσει και διοργανώσει τη συναυλία με τίτλο ''Μια νύχτα με τον Μάνο'', υπέρ των σκοπών του «Αντωνοπούλειου Ιδρύματος».

Στη συναυλία που αναμένεται με ενδιαφέρον, θα λάβει μέρος η καλλιτεχνική ομάδα ''Conversazione'' Fotini Samara and friends (music-theatre group) με τη συμμετοχή της διακεκριμένης ηθοποιού Πέμης Ζούνη.

Η Πατρινή μεσόφωνος Φωτεινή Σαμαρά, η οποία είναι και πιανίστα, η βιολονίστα Τάνια Σικελιανού, η πιανίστα Μαρίνα Μυλωνά και ο τσελίστας Vaghinak Galoyan, συνεργάζονται με την Πέμη Ζούνη, σε μια συναυλία -αφιέρωμα στον αξέχαστο συνθέτη και μαέστρο Μάνο Χατζιδάκι, με αφορμή και την συμπλήρωση φέτος 90 χρόνων από την γέννηση του (είχε γεννηθεί στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη και έφυγε από τη ζωή στις 15 Ιουνίου του 1994 στην Αθήνα).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών» στην οδό Ρήγα Φερραίου 7, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20.30 το βράδυ.

Αξίζει να προσθέσουμε πως το φετινό καλοκαίρι η Πέμη Ζούνη παρουσιάζει μία παράσταση αφιέρωμα στην σπουδαία Μελίνα Μερκούρη όπου «μπλέκονται» μελωδίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Λοίζου και Ξαρχάκου, σκηνές από ταινίες και παραστάσεις της αξέχαστης σταρ καθώς και αφηγήσεις και αποσπάσματα από συνεντεύξεις της. Αφηγείται η Πέμη Ζούνη και τραγουδούν οι Αργυρώ Καπαρού και Μαργαρίτα Γκινοσατη

Η παράσταση με τίτλο «20 χρόνια μνήμης και παρουσίας», δημιουργήθηκε το 2014, ως αίτημα, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών από την ημέρα που η Μελίνα Μερκούρη, έφυγε από τη ζωή. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινα Εσκενάζυ ενώ τα κείμενα υπογράφει ο Σπύρος Δευτεραίος.

Η συγκεκριμένη παράσταση που αναδεικνύει και θυμίζει συγκινητικά την πορεία της «διεθνούς» μας σταρ Μελίνας Μερκούρη, έχει παρουσιαστεί ήδη στο αμφιθέατρο του πάρκου της Μεσσήνης και στην Λευκάδα ενώ αυτή την Παρασκευή 4 Σεπεμβρίου, στις 21.30, θα παιχθεί στο Υπαίθριο Θέατρο της Ζακύνθου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture