ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Ελπίζουν στο θαύμα οι έμποροι – Υποτονική η κίνηση και οι υποχρεώσεις «τρέχουν»

Βγενόπουλος Φάνης
Κοινοποίηση
Tweet

Μικρή η κίνηση στα καταστήματα παρά τις γενναίες εκπτώσεις

Ούτε οι εκπτώσεις, ούτε το άνοιγμα των καταστημάτων χθες Κυριακή, βοήθησαν τους εμπόρους να αυξήσουν το τζίρο τους, καθώς οι καταναλωτές είναι περισσότερο από επιφυλακτικοί στις αγορές τους, εξαιτίας της περιρρέουσας οικονομικής και πολιτικής κατάστασης.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος, σημείωσε ότι η κίνηση στα εμπορικά είναι μικρή για την ώρα, ωστόσο οι έμποροι ελπίζουν ότι από σήμερα θα υπάρξει αύξηση στην κίνηση και στις πωλήσεις. Ο κ. Ρώρος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, απέδωσε την υποτονική κίνηση και στο γεγονός ότι το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον δεν βοηθά.

Όσο για τη χθεσινή κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, υπογράμμισε πως η  πλειοψηφία των καταστημάτων δεν άνοιξε αλλά και αυτοί που άνοιξαν πολύ σύντομα έκλεισαν, καθώς αποδείχθηκε ότι στον κόσμο «λείπει το χρήμα και όχι ο χρόνος και βέβαια οι συνθήκες που επικρατούν δεν ευνοούν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Παλούμπης, σημείωσε ότι χθες «δεν υπήρξε κάποια κίνηση και οι περισσότεροι δεν άνοιξαν καθώς οι συνθήκες δεν ευνοούσαν», προσθέτοντας πως: «Από τον Ιούλιο του 2014 είδαμε ότι αυτή η Κυριακή δεν έχει ιδιαίτερο νόημα ο κόσμος προτιμά τα μπάνια οι περισσότεροι δεν άνοιξαν. Πιστοί στις θέσεις μας βάλαμε αυτή την Κυριακή στην άκρη».

Όσο για τις εκπτώσεις ο κ. Παλούμπης, σημείωσε ότι καταγράφεται μείωση του τζίρου κατά 30% έως 60% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους εμπόρους, καθώς όπως σημειώνει:

«Από τα όσα έγιναν με τις κλειστές τράπεζες καταστράφηκε η αγορά και τώρα έρχεται το κράτος να μας ζητήσει να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, χωρίς να λάβει καμία μέριμνα, δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν στην αγορά.»

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Άνοιξαν σήμερα, μετά από 20 ημέρες, οι τράπεζες - Οι ουρές από τα ΑΤΜ μεταφέρθηκαν στον... γκισέ

"Ψυχή" δεν πάτησε στην αγορά της Πάτρας σήμερα Κυριακή, παρά τα ανοικτά μαγαζιά

Τι έχουν να πληρώσουν οι επαγγελματίες μέσα σε 8 ημέρες – Που θα τα βρουν;

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά